Wrap Up

Wrap Up – September

Al een aantal maanden op rij merk ik dat ik ‘niet lekker in de leesflow zit’. Ik heb hier lange tijd bij stilgestaan, want waarom vind ik dat als ik toch gemiddeld 10 boeken in de maand kan lezen? Een echt antwoord heb ik niet, maar ik weet wel dat ik het vanaf nu gewoon ga accepteren. September was dus een maand met inzichten voor mij en ik las, jawel, 10 boeken! De teller staat nu op 83 boeken in 2017, waar ik helemaal blij mee ben!

Zoals ik al toelichtte in mijn recensie was Gouden Zoon van Pierce Brown een hele vreemde leeservaring, maar een ontzettend goed boek. Ik ben echt blij dat ik door ben gaan lezen in deze serie, want ik had dit niet willen missen. Het was heftig, maar episch, en ik kan niet wachten tot ik in Morgenster kan beginnen!

Stilte van Mia Sheridan was een mooi contemporary-verhaal. Eigenlijk voldeed het precies aan mijn verwachtingen: het blies me niet van de stoel, maar het was erg mooi en fijn om te lezen. Deze serie schijnt in totaal 12 boeken te bevatten (of althans, er moet nog een aantal geschreven worden..), dus ik ben voorlopig wel zoet met deze serie als ze vertaald gaan worden!

Als voorbereiding op de boekpresentatie las ik Livestream van Buddy Tegenbosch. Ik had nog nooit een boek van Buddy gelezen (shame on me!), maar dit boek beviel me uitstekend. Het las vlot weg, had genoeg spanning en het houdt je in zijn greep. Ik ben zeker van plan om zijn andere boeken ook te lezen. Oh, en Buddy, bedankt voor de leuke presentatie!

Eén van de beste boeken die ik deze maand las, was Vogelvrij van Sebastien de Castell! Dit boek was nog zo veel meer dan ik verwachtte en zelfs zo’n niet-fantasylezer als ik kon ontzettend genieten van dit boek. Het vervolg komt uit in het voorjaar van 2018, dus nog eventjes geduld. Ik kan in ieder geval niet wachten.

Het laatste deel van de Vuurvogel-trilogie, Een Miljoen Werelden Met Jou van Claudia Gray, vond ik weer ontzettend leuk. Ik las hem in één dag uit en ik heb er elk moment van genoten. Ergens vind ik het wel jammer dat de serie afgelopen is, maar aan de andere kant denk ik dat een extra boek geen toegevoegde waarde zal hebben. Het is dus prima zo en ik ben er blij mee!

Daarna las ik de spannende thriller Het Vorige Meisje van J.P. Delaney óók in één dag uit. Ik had niet verwacht zo snel door dit boek te geraken, maar ik vloog door de hoofdstukken en het werd alleen maar spannender en spannender. Dit boek is een absolute aanrader voor fans van psychologische thrillers!

3PAK van Özcan Akyol, Mano Bouzamour en Elfie Tromp kreeg ik op de lancering van de Literatour en ik las hem de volgende morgen nog uit. Drie hele leuke verhalen die aansluiten bij de belevingswereld van middelbare scholieren en die hopelijk prikkelen en uitdagen tot meer lezen. Ik ben helemaal fan van dit initiatief en de schrijvers waren ook nog eens ontzettend aardig!

Ik was al eerder begonnen aan Eerste Leven van Gena Showalter en toen heb ik het aan de kant gelegd, omdat het niet helemaal mijn ding was. Ik ben erg blij met die beslissing, want toen ik het boek deze maand weer oppakte, vond ik het heel erg tof. Ik las het grootste deel in één ruk uit en ik was erg blij met hoe het boek verliep. Op naar deel twee!

Een van Sarah Crossan won de Dioraphte Literatuurprijs voor het beste vertaalde boek en ik kon het dus niet laten om hem te lezen. Dit boek is ruim 400 bladzijden, maar door de fijne manier van schrijven – het lijkt wel een soort poëzie – vlieg je door dit boek heen. Het verhaal is prachtig, eerlijk en helaas de harde waarheid, een boek dat je echt zou moeten lezen!

Als laatste las ik The Reason You’re Alive van Matthew Quick! Ik ben gek op Matthew Quick en dit boek was weer typisch een boek van hem. Het had door een andere schrijver nooit zo goed uitgewerkt geweest als dat hij dat kan. Een meesterschrijver, dus ren vanaf 1 november naar de (online) boekhandel om dit boek in te slaan!

 

Dat waren toch weer een aantal mooie boeken! Welke boeken las jij in september?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

2 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ik lees al een maand in hetzelfde boek. Het vlot echt niet. Maar ik wil het toch per se uitlezen omdat ik hoop er nog wat goeie elementen uit te halen voor een review. Echt leesdipje hier dus. Maar ik blijf doorbijten!

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken