Wrap Up

Wrap Up – September 2018

In september was ik net verhuisd naar mijn nieuwe onderkomen in Rotterdam, begon ik met mijn studie Literatuurwetenschap en studeerde ik officieel af als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Al met al was september dus een drukke maand voor mij. Het grote voordeel van mijn nieuwe studie is dat ik ‘gedwongen’ lees, dus ik kon sowieso een aantal boeken toevoegen aan mijn gelezen-lijstje. Daarnaast was september sowieso wel een aardige leesmaand voor mij, ik mag in totaal 10 boeken aan mijn challenge toevoegen!

Het eerste boek van de maand was Een Jaar Met Jou van Julia Whelan. Dit is een roman, maar wordt ook aangeraden voor YA-lezers, dus gaf ik het meteen een kans. Ik moet zeggen dat ze met deze promotie zeker de plank niet misgeslagen hebben, want het verhaal leest heerlijk weg en volgt een personage net iets ouders dan YA’s. Een mooie roman met een ietwat voorspelbaar einde, maar dat geeft niet. Binnenkort lezen jullie hier meer over in mijn recensie.

Ik stuitte toevallig op het luisterboek van Wacht Op Mij van J. Lynn en aangezien ik dat boek in de kast heb staan en het er niet naar uitzag dat ik hem op korte termijn zou gaan lezen, leek het luisteren een perfecte optie. Dat was het ook. Het luisterboek was wel enorm lang (terwijl ik op double-speed luister én het boek niet eens zo dik is?), maar ik heb er van genoten. De personages waren erg fijn om over te lezen en ik heb me geen moment verveeld. Heerlijk!

Ook luisterde ik naar De Horlogemaker Van Londen van Natasha Pulley en ik denk dat ik me hierbij iets te veel heb laten leiden door de prachtige cover, want het verhaal viel me enorm tegen. Het had een heel tof uitgangspunt, maar de uitwerking van het verhaal liet veel te wensen over. Natuurlijk kom ik hier in mijn recensie nog weer op terug.

Voor school las ik Odyssee van HomerusAntigone van Sophocles en Het Verhaal Van Aeneas van Vergilius. Er valt weinig over deze verhalen te zeggen als je hier niet in geïnteresseerd bent en ik ga ook geen recensies plaatsen van deze boeken, maar ik vond dit een prima start van mijn schooljaar en er waren zeker interessante onderdelen te vinden in deze verhalen. Mijn favoriet van deze maand (qua literatuurstudie dus) was absoluut Antigone, waar ik doorheen vloog.

Voor de Boekentijgers leesclub lazen we Mortal Engines van Philip Reeve, een sci-fi verhaal waarvan de film in december al uitkomt! Deze prachtige cover is sowieso niet te weerstaan, maar zodra je het verhaal voor je ziet, laat ook het plot je niet meer los. Ons oordeel was positief en binnenkort lees je in mijn recensie meer over mijn bevindingen, maar tot die tijd raad ik je aan naar de boekhandel te vliegen om het boek te kopen!

Ik las (luisterde?) nog een luisterboek, Val En Verlossing van Leigh BardugoIt’s been years and years, my friends. Het kostte me zo lang om dit laatste deel van de Grisha-trilogie op te pakken, maar ik ben enorm blij dat ik dat heb gedaan. Nu kan ik beginnen aan De Kraaien-serie, waar ik heel erg naar uitkijk. Dit deel was weer erg mooi en precies de goede hoeveelheid fantasy voor mij. Zo fijn!

Ik las 3PAK 2018 van Raoul de Jong, Nhung Dam en Tim Hofman, het boekenweekgeschenk voor de boekenweek voor jongeren. Ik lees deze bundel elk jaar, maar dit jaar was ik zeer teleurgesteld. De verhalen pakten me niet, er werd heel veel in gescholden en maar één verhaal draait om een hoofdpersonage in de leeftijd van de doelgroep. Dit laatste hoeft niet meteen slecht te zijn, maar als boekenweekgeschenk is het misschien wel handig aan te sluiten op de doelgroep. Erg jammer dit jaar.

Het laatste boek dat ik las deze maand was Spreek Je Chocola? van Cas Lester. Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar voor Chicklit.nl en de deadline lag redelijk vroeg, dus ik kon deze mooi in mijn planning proppen. Ik las hem ook echt in één dag uit en het was een heel fijn en lief boek. De recensie zal dus niet hier verschijnen, maar op Chicklit.nl, mocht je willen weten wat ik er verder van vond.

 

Welk(e) boek(en) las jij in september? 

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken