Wrap Up

Wrap Up – Januari

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik zit nog steeds in een lees- en blogdip. Ik doe écht mijn best alles rond te krijgen, maar ik kom er niet aan toe of wil er niet aan toe komen. Ik studeer en werk me een slag in de rondte en daarnaast probeer ik tijd voor mezelf te nemen door een filmpje te kijken, iets kleins te lezen of door gewoon even helemaal niets te doen. In januari las ik daarom ‘maar’ vijf boeken en vandaag bespreek ik graag welke dit waren.

Al vrij snel in het nieuwe jaar las ik Blokkenjongen van Keith Stuart uit en ik vond dit boek echt prachtig. Het gaat over een man die zijn leven op orde probeert te krijgen, maar daarmee zijn gezin en voornamelijk zijn autistische zoon aan het verliezen is. Door Minecraft komen zijn zoon en hij weer samen en heel voorzichtig proberen ze een band op te bouwen. Heel erg mooi!

De grootste boosdoener van deze leesdip is In Het Diepe van Estelle Maskame geweest deze maand. Ik keek hier ontzettend naar uit – heb je deze cover gezien?! -, maar het verhaal vond ik drie keer niets helaas. Ik merk dat ik het wat erger oppak dan anderen, veel mensen vinden dit boek wél heel erg leuk, maar helaas kon ik niet overweg met het hoofdpersonage en met het – naar mijn idee – vlakke plot. Heel erg jammer, maar niets aan te doen.

Ik las Grey van E.L. James, want dat moest er toch echt eens van komen voordat de nieuwe film uitkomt, toch? Ik was hier ook geen groot fan van, moet ik bekennen. Ik vond de eerste trilogie wel erg tof, al heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met deze serie. Het is namelijk niet fantastisch geschreven en aan het plot kan ook nog veel verbeterd worden, maar toch las ik ze als een gek achter elkaar uit. Dit deel, deel vier of het nieuwe deel één, vond ik overbodig en langdradig. Jammer, jammer, jammer. Hiermee kom ik mijn leesdip niet te boven.

Ik besloot een dun boekje te pakken en ik las Paard Paard Tijger Tijger van Mette Eike Neerlin. Dit boekje vond ik erg leuk om te lezen, ik vloog er doorheen, maar het heeft toch wat serieuze thema’s erin verwerkt. Ik werd een beetje verliefd op de personages, zelfs al zijn ze zo ‘niet-perfect’. Juist daarom denk ik dat dit boek mijn hart stal.

Als laatste deze maand las ik Schroot van Danny de Vos, een kinder-/jeugdboek over een jongen die in contact komt met een meisje die de ‘pareltjes in de stad’ vastlegt op video. Dit boek was wat lastig te peilen voor mij, het hing een beetje tussen een kinderboek en een jeugdboek in en daardoor merkte ik dat niet alles fatsoenlijk was uitgewerkt. Het was zeker geen slecht boek, maar ook geen boek dat ik zou aanraden aan iedereen.

 

Wat las jij in januari?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken