Wrap Up

Wrap Up – Augustus 2018

De maanden voor de zomervakantie zat ik in een immens drukke periode, wat er voor zorgde dat ik niet (veel) kon lezen. Vanaf half juli kon ik gelukkig weer boeken oppakken en augustus was daarom een hele goede leesmaand voor mij. Het grootste gedeelte van deze maand had ik nog vakantie en daarom kon ik op veel dagen één boek per dag lezen. Oh my God. Dit resulteerde dus in 20 (!) gelezen of beluisterde boeken in augustus 2018 en ik deel ze vandaag graag met je. Als je klikt op de cover kun je het boek (of ieder ander boek) meteen bestellen!

Ik was zo bang dat ik Onoverwinnelijk van Lesley Livingston niet leuk zou vinden, of dat het enorm zou tegenvallen, omdat ik Onverschrokken zo leuk vond en het prima als stand-alone had kunnen werken. Toen ik hem eindelijk oppakte deze vakantie, was ik gelukkig niet teleurgesteld. Wat een tof verhaal! Binnenkort lees je mijn recensie. 

Ik las Vergeet-Me-Niet van Laurianne Aerts voor de schrijfster en ik vond het, net als haar eerdere boek Droomleven van een fangirl, weer weg leuk. Misschien vond ik dit boek zelfs wel leuker! Als je benieuwd bent naar mijn recensie, dan kun je die hier vinden. 

Ik ben gek op verhalenbundels en dus was ik er blij dat Brave New Love van o.a. Jen Minkman uitkwam deze zomer. Al was ik niet zo’n fan van alle verhalen, een aantal vond ik erg tof en daarom gaf ik het boek drie sterren. Binnenkort kun je mijn recensie lezen!

Het Boek Voor Meisjes Met Lef van Caroline Paul was het minste boek van deze maand voor mij. Ik verwachtte een boek vol toffe avonturen en een makkelijk weg te lezen boek, maar ik had er erg veel moeite mee en de verhalen spraken me totaal niet aan. Ik zal in mijn recensie nog meer uitweiden over mijn gedachten bij dit boek.

Ik luisterde mijn eerste Engelse luisterboek: The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time van Mark Haddon. Dit boek stond al tijden op mijn lijstje door mijn vorige studie (het verhaal volgt een jongen met autisme), maar ik kwam er nooit aan toe. Gelukkig had ik nu eindelijk de kans om hem te lezen/luisteren en ik werd er heel gelukkig van. 

Ik las het eerste deel van de Schimmenwereld serieSchimmenlied van Lynn Robin. Dit dunne boekje bevat veel meer dan je op het eerste moment zou verwachten, want ik heb hier veel goeds over te zeggen. Het verhaal loopt vlot, de personages zijn leuk om over te lezen en het pakt je vanaf het begin vast. Binnenkort is hier natuurlijk een recensie over te vinden op de website.

Ik kreeg eindelijk de kans om in Suzy En De Kwallen van Ali Benjamin te beginnen. Ik hoorde zo veel goede verhalen over dit boek en het boek ziet er ook prachtig uit, met de illustraties van de kwallen in het boek en de kwallen op snee gedrukt, dus ik had hoge verwachtingen. Gelukkig viel het me totaal niet tegen: het boek was precies wat ik nodig had. Een lief, mooi verhaal met een goede boodschap.

Daarna las ik het dunne boek Library Kiss van Kasie West, een contemporary van een zeer gevestigde naam in dat genre. Het is het eerste vertaalde boek van Kasie West in Nederland (als ik het goed heb!) en ik kan alleen maar zeggen dat ik hoop dat ze haar andere boeken ook gaan vertalen, want ze is een auteur met een hele fijne schrijfstijl en ik heb van dit boek gesmuld!

Ik las sinds tijden weer eens een graphic novel: Giant Days (Vol. 1) van John Allison. Ik vind het zo tof dat dit soort graphic novels gewoon vertaald worden naar het Nederlands, omdat het zo’n toevoeging is in het boekenvak. Het spreekt een heel ander publiek aan en ik vond dat deze graphic novel een hoog niveau weergeeft. Er zijn er weinig met dit onderwerp die hieraan kunnen tippen.

Daarna ging ik verder in één van mijn favoriete series: deel vier van de Lockwood & Co-serie, De Vlammende Geest van Jonathan Stroud. Ik luisterde dit boek als audioboek en dat was één van de slimste keuzes die ik maakte deze maand, want daardoor vloog ik door dit boek heen. Op de één of andere manier had ik dit boek weer veel te lang laten liggen, maar ik was enorm blij met hoe het verhaal zich ontvouwde.

Nog een boek dat ik als luisterboek luisterde, was Grote Kleine Leugens van Liane Moriarty. Ik ben gek op Moriarty’s verhalen en dus was het tijd om dit boek toe te voegen aan het gelezen-lijstje. Ik las hem al eerder voor een blogtour, maar ik merkte dat het me amper was bijgebleven. Dit geldt ook voor haar andere boeken, maar ik denk dat ik zelf de schuldige ben van dit fenomeen. De tijd dat ik deze boeken las, was voor mij chaotisch en druk, waardoor ik het niet heb opgeslagen. Binnenkort (her)lees ik ook haar andere boeken!

Dit schattige, dunne boekje, Leef Hygge van Jonny Jackson & Elias Larsen, is een gids hoe je je leven zo veel mogelijk ‘hygge’ kan maken – op Deense gelukswijze, dus. Ik vond dit erg leuk om te lezen, omdat ik gek ben op de sfeer die ze hiermee aanduiden: wollen producten (en haken en breien), open haard, koffie of thee, veel kaarsen, etc. Een beetje herfst/winter-achtig. Ik vond het heel tof en ik ga zeker een aantal tips en DIY’s uitvoeren!

Ik las de nieuwe Becky Albertalli, De Eigenzinnigheden Van Leah Burke, binnen aanzienlijke tijd uit, maar ik was er niet zo tevreden over. Gelukkig heb ik mijn hart kunnen luchten bij de leesclub van Boekhandel Maximus in Rotterdam en natuurlijk komt binnenkort mijn recensie hiervan online. Ik vond het enorm tegenvallen ten opzichte van haar vorige twee boeken. Erg jammer, maar niets aan te doen. 

Ook Koninginnen van Kendare Blake viel me erg tegen. Natuurlijk ga ik er dieper op in in mijn recensie die morgen online staat, maar als ik een tipje van de sluier mag oplichten: het las te langzaam om mij bij de les te houden en er gebeurde te weinig. Wel gaf het een kick-start naar deel twee, dus ik hoop dat deel twee (en drie!) ook worden vertaald naar het Nederlands!

Ik las EINDELIJK De Overlevenden van Alexandra Bracken uit, omdat ik toch echt naar de film wilde aan het einde van augustus. Ik heb over dit boek in totaal meer dan een half jaar gedaan, al heb ik hem tussendoor wel even aan de kant gelegd, omdat ik me er niet toe kon zetten. Uit eindelijk las ik hem dus deze maand uit en ik was eigenlijk zeer tevreden over het boek. Geen twijfel mogelijk dat ik deel twee en drie ook ga oppakken.

Op de heenweg naar Enschede luisterde ik naar Wiplala van Annie M.G. Schmidt. Ja. Die had ik dus nog nooit gelezen. Ik was erg blij dat hij op Storytel stond, want daardoor had ik meteen leuk vermaak tijdens de reis en kon ik deze ook weer afstrepen. Zeer leuk kinderboek, ik vind het jammer dat ik deze als kind nooit heb gelezen!

Op de terugweg naar Rotterdam luisterde ik naar Ma van Hugo Borst, ook een luisterboek dat precies overeen kwam met mijn reistijd. Dit boek stond al tijden op mijn ‘dit-ga-ik-ooit-lezen-lijstje’, dus hij kwam eerder voorbij dan verwacht. Dit boek maakte ontzettend veel indruk op mij, al was ik me goed bewust van de situatie waarin familieleden van dementerende mensen zich bevinden. Ik kijk ook zeer uit naar het tweede deel.

Nog iets leuks: De Waanzinnige Boomhut Van 13 Verdiepingen van Andy Griffiths & Terry Denton kon ik als luisterboek luisteren! Hierin worden de afbeeldingen in het boek mooi omschreven en lijkt het alsof je het boek met eigen ogen bekijkt. Dit was een heerlijke situatie, omdat ik niet de financiële middelen heb (en de ruimte!) om alle kinderboeken die ik wil lezen aan te schaffen. Zeker de moeite waard!

Ook las ik Zoek Me Tussen De Sterren van Francesca Zappia, ook wel bekend als Eliza And Her Monsters. Mijn verwachtingen voor dit boek waren hoog door de ‘hype’ die het boek kreeg, voornamelijk in de VS. Helaas viel het (daardoor?) best wel tegen. Het was een leuk boekje voor tussendoor, maar zeker niet zo’n hype waard als dat het heeft gekregen, wat mij betreft. Natuurlijk leg ik dit binnenkort ook weer uit in een recensie.

En als laatste las ik ook het tweede deel, namelijk De Waanzinnige Boomhut Van 26 Verdiepingen van Andy Griffiths & Terry Denton. Ook dit deel luisterde ik als audioboek (en de rest van de serie zal niet anders worden, denk ik) en vond ik weer erg fijn. De avonturen van Andy en Terry zijn te gek voor woorden, maar ik kan me goed voorstellen dat dit bij kinderen – jonge kinderen – goed in de smaak valt!

 

Dat waren ze, de 20 boeken die ik las in augustus. Welk(e) boek(en) las jij in augustus? En heb je één of meerdere boeken gelezen die ik las?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken