Wrap Up

Wrap Up – Augustus

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: augustus was een zware leesmaand voor mij. Ik had de eerste twee weken van augustus vakantie en hier begon mijn leesdip (ja, echt!), maar de laatste twee weken werkte ik elke dag én was ik bezig om mijn webshop op te zetten, dus toen las ik echt vrijwel niets. Toch kreeg ik het voor elkaar om nog 9 boeken te lezen in augustus, wat me eerlijk gezegd niet tegenvalt… Geen idee hoe ik dat heb gedaan. Ik licht ze graag hieronder even toe!

Allereerst las ik Slated van Teri Terry op vakantie. Ik keek al ruim een jaar uit naar dit boek (die stond te verstoffen in mijn kast…), dus deze vakantie hakte ik de knoop door en begon ik er gewoon aan. Ik ben zo zo zo blij dat ik dat heb gedaan! Dit boek verraste me compleet en naar het einde toe was ik volledig verslaafd aan het verhaal. Ik kan nu al niet wachten op de vervolgdelen!

Magisch was een perfect tussendoor-boek door de verschillende korte verhalen die het in zich heeft. Deze verhalenbundel heeft negen korte YA paranormal-verhalen, waar ik persoonlijk erg gelukkig van werd. Niet elk verhaal sprak me aan, maar ik heb ze allemaal gelezen en een aantal waren zó goed, dat ik de mindere verhalen alweer een beetje vergeten ben. Een echte aanrader, dus!

Het is echt vreselijk, want Short Stories Of A Single Girl van Simone Lucchesi heb ik gewoon maanden lang maar half gelezen. Deze maand vond ik het genoeg geweest en ging ik zitten voor dit boek – en wat was het leuk! Ik heb genoten van dit super nuchtere en hilarische chicklit-verhaal. Het was precies wat ik nodig had, droge humor, wat zelfspot, en een grote dosis pech. Heerlijk vond ik dit, ik heb genoten! Binnenkort lezen jullie mijn recensie op de website.

Kies Voor Mij van Stefanie van Mol vond ik helaas niet zo leuk als ik gehoopt had. Ik ben gek op New Adult, dus ik verwachtte van dit boek te smullen, maar het was het voor mij net niet. Ik kon niet lekker connecten met de hoofdpersonages, ik begreep ze vaak niet helemaal, en de expliciete scènes waren wat mij betreft te plat beschreven. Ik vond het niet vreselijk, maar voor mij was dit boek het net niet..

Ik deed een hele lange tijd over The Glittering Court van Richelle Mead. Ik was gek op haar Vampire Academy-serie, dus ik verwachtte heel veel van dit boek. Het was ook zeker leuk, maar het verhaal schoot gewoon niet op. Ik kreeg niet het gevoel dat er nu echt iets gebeurde in het boek, het was eerder een opsomming van een aantal niet-vreselijke gebeurtenissen. Pas op het einde werd het echt interessant en toen las ik het boek ook in een ruk uit. Dit boek was dus heel erg wennen, maar ik kijk wel uit naar het volgende deel nu ik weet wat ik kan verwachten!

Tussendoor las ik nog het boekje Bullet Journaling – Zo Doe Je Dat! van Lona Aalders. Ik ga eindelijk beginnen met de Bullet Journal-hype, al doe ik het lekker eigenwijs op mijn eigen manier. Binnenkort laat ik jullie zien wat hiermee de bedoeling is. Dit boek gaf me goede achtergrondinformatie en tips over hoe je een (standaard) Bullet Journal opstart. Erg fijn om te lezen, met maar een paar kleine aandachtspuntjes. Binnenkort meer in mijn recensie!

Ik had het geluk dat ik Stein Knap En Het Mysterie Van De Parallelle Universums (dat is een mond vol!) van Christopher Edge mocht lezen en ik was er gek op. Tijdens mijn leesdipje hield dit boek me op de been én heb ik weer wat meer geleerd over de kwantummechanica (of de kwantumbanaantheorie?). De illustraties in dit boek zijn ook ontzettend leuk gedaan en ik kan zeggen dat dit boek een echte aanrader is voor iedereen die kinderboeken leest of die ooit nieuwsgierig is geweest.

Voor een speciale ambassadeurs-blogtour las ik De Negen Kamers van Peter-Paul Rauwerda. Dit boek is ontzettend vaag, maar ontzettend tof. Zeer binnenkort komt mijn recensie al online, omdat dit boek genomineerd is voor de Dioraphte Literatuurprijs 2017 en ik jullie graag wil overhalen om hem (snel) te lezen en erop te stemmen! Ik vond hem in ieder geval best wel leuk, dus kijk zeker uit naar de recensie!

Als laatste deze maand las ik – op de valreep – De Nieuweling van Taran Matharu voor de Boekentijgers-leesclub van augustus (en ja, die valt in september. We weten het). Dit boek was voor mij echt een mix: het had hele goede elementen en ook een paar erg slechte elementen. Ik ga er nog niet te veel over vertellen, want dat doe ik liever binnenkort in mijn recensie. Tot die tijd: pak het boek op en vertel me wat je er van vond!

 

Wat las jij in augustus?

 

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

3 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken