Leeslijst Reading Challenge

Vooruitblik – Maart

Zoals elke maand zet ik een klein lijstje op met boeken die ik die maand graag wil lezen. Ik ga proberen geen nieuwe series meer te starten naast de boeken die ik nu thuis uit de bieb heb, maar eerst andere series uit te lezen. Ik merk aan mezelf dat ik dingen door elkaar ga halen. 

9200000016321351

 

De Test – Joelle Charbonneau

De jonge, ambitieuze Cia Vale is tot haar vreugde een van de uitverkorenen om deel te nemen aan De Test: een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor alleen de allerbeste studenten uit de koloniën van het Verenigd Gemenebest geselecteerd worden. Zij die slagen voor De Test hebben de wereld aan hun voeten liggen en zullen klaargestoomd worden tot toekomstige leiders van hun land. Vol goede moed, maar met waarschuwingen van haar vader in haar achterhoofd, vertrekt Cia naar de hoofdstad, waar De Test zal plaatsvinden. Als blijkt dat de inhoud van de diverse beproevingen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van de kandidaten vraagt, ontstaat er een onderlinge strijd tussen de deelnemers. Kan Cia de mensen die het dichtst bij haar staan wel écht vertrouwen, of is niets wat het lijkt? (bron: bol.com)

Ik heb dit boek al bijna uit (yay). Vandaag of morgen zal ik de laatste bladzijde omslaan. Ik heb over het begin (ca. 100 blz) héél lang gedaan, echt een paar dagen, omdat het me niet interesseerde. Gelukkig heb ik doorgezet en is het boek nu heel leuk!

9200000015494315

 

Het Mes Dat Niet Wijkt – Patrick Ness

Todd Hewitt is de laatste jongen in Prentissdorp. Het is een uniek dorp, want er klinkt voortdurend Herrie. Alles wat leeft denkt hardop. Todd hoort de geheimen en gedachten van anderen en zij ook van hem. Je kunt niet aan de Herrie ontsnappen. Er is geen privacy en er zijn geen geheimen. Maar dan ontmoet hij een meisje van wie hij geen gedachten hoort. Wie is zij? En hoe kan het dat zij niet is gedood door de Herrie, zoals alle andere vrouwen? Prentissdorp herbergt een geheim dat zo verschrikkelijk is dat Todd noodgedwongen op de vlucht moet slaan. Maar hoe ontsnap je als iedereen je kan horen? (bron: bol.com)

Ik hoorde zoveel mooie reacties op deze boekenreeks dat ik hem echt graag wil lezen. Ik kan me nog weinig voorstellen bij de omschrijving van bol.com, dus ik hoop dat dit iets duidelijker wordt in het boek zelf.

9200000000037553

Een Weeffout In Onze Sterren – John Green

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken. (bron: bol.com)

EINDELIJK! Eindelijk heb ik er tijd voor én is het boek beschikbaar in de bibliotheek. Ik ben bang dat ik veel te veel ga genieten van dit boek!

Na deze boeken wil ik écht alleen nog maar vervolgen van reeksen ga lezen. Ik kan niet wachten om Samensmelting van Veronica Roth, Verwoest Me van Tahereh Mafi en stiekem wil ik toch wel IJskoud van Richelle Mead lezen. De enige reeks die ik heel misschien nog ga starten is De Kronieken Van De Onderwereld van Cassandra Clare, aangezien een vriendin van me hier helemaal weg van is.

Welke boeken ga jij lezen in maart?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken