Boek Recensie

Recensie – Verliefd en Verloren

Recensie – Verliefd en VerlorenVerliefd en verloren by Lizzie van den Ham
Published by Dutch Venture Publishing on June 15th 2016
Pages: 250
Goodreads
three-half-stars

Deze romantische chicklit van Lizzie van den Ham is als eboekenserie al duizenden keren verkocht op iTunes, bol.com en Kobo. Nu ook als compleet verhaal in paperbackformaat verkrijgbaar!Wat zou je doen als de knappe jongen die je op een concertavond tegen het lijf bent gelopen en die je graag beter wilt leren kennen, plotseling in je mentorklas blijkt te zitten..? Het overkomt Gemma Visser tijdens haar eerste jaar als docente Engels op het Thorbecke College. En hoe langer zij en Julian elkaar meemaken op school, hoe moeilijker het wordt om te ontkennen dat er iets broeit tussen hen twee.Maar meent Julian het wel zo serieus? En vindt Gemma hem leuk genoeg om haar baan ervoor op het spel te zetten?

Allereerst wil ik Jen van Dutch Venture Publishing heel erg bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar van dit boek én voor het laten signigeren van het boek door Lizzie herself, want dat vind ik echt super super tof!

De verwachtingen voor dit boek waren niet echt torenhoog. Ik had wel zin om dit boek te lezen, maar ik verwachtte niet mijn favoriete boek van het jaar te vinden. De omschrijving van het boek klinkt leuk, maar een beetje cliché en een beetje te ‘kinderlijk romantisch’, zoals ik dat graag zelf noem. En ergens had ik dit heel goed voorspeld!

Ik vond het boek erg leuk om te lezen, maar echt heel bijzonder was het niet. De personages, Gemma en Julian, zijn leuke types. Ik zou met beiden erg goede vrienden kunnen worden en dat is ook de kracht van het verhaal. Deze twee mensen passen zo super goed bij elkaar, dat het leuk blijft om over te lezen. Het lastige van dit verhaal is echt de leeftijd van Julian Ik vond hem echt geen achttien en in mijn hoofd was het ook steeds in de war als hij zijn leeftijd benoemde. Wat Lizzie wel heel goed heeft gedaan, is de omgeving bij de twee hoofdpersonen te betrekken. Vaak zie je toch in chicklits dat het puur en alleen om de twee tortelduifjes gaat, maar in dit boek merk je heel goed dat je hulp gewoon mag accepteren als dit nodig is!

Het hele plot is eigenlijk heel voorspelbaar, tot het einde van het verhaal. Dit einde klopte voor mijn gevoel niet helemaal bij de situatie en daarom vond ik het een beetje onrealistisch. Ik kan hier natuurlijk niet veel over zeggen in verband met spoilers, maar ik hoop dat mensen die dit boek hebben gelezen me begrijpen. Maar ach, het einde was niet vreselijk, het deed me wel goed, dus dat scheelt weer.

Lizzie heeft het boek heel fijn geschreven. Je hebt vaak niet eens meer in de gaten dat je aan het lezen bent en dat is voor mij een groot pluspunt. Ik weet ook bijna zeker dat ik meer van haar wil lezen! Als je op zoek bent naar een leuk, luchtig en romantisch boek voor deze zomer, dan raad ik je dit boek zeker aan! Maar ga je voor iets diepzinniger, dan denk ik dat dit boek je daar niet bij kan helpen.

three-half-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

2 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ik heb hem hier als E-book liggen en ik moet er nog aan beginnen. Leuk om je recensie te lezen! Ik denk ook niet dat het mijn favoriete boek gaat worden om de redenen die jij geeft, maar ook om het feit dat ik totaal niet overweg kan met dit genre, we passen gewoon niet samen door 1 deur helaas. Toch ga ik voor deze keer de uitdaging aan 😛

    Ik hoop dat het meevalt

    • Tof! Ik wens je heel veel leesplezier! Ik denk dat het, ondanks dat het niet het genre van je voorkeur is, toch een leuk boek voor je zal zijn! Laat je het me weten? (:

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief