Serie

Vakantie – Serielijst

Naast boeken heb ik nog een grote liefde: series kijken. Ik heb er helaas te weinig tijd voor (boeken en school slokken al mijn tijd op), maar nu ik drie maanden zomervakantie heb, ga ik dit toch maar weer oppakken. Er zijn een aantal series welke ik wil gaan kijken en aan welke ik al helemaal verslaafd ben. Bij deze een greep uit mijn collectie!

Poster van Doctor Who

Doctor Who

Deze serie is al mijn favoriet (na Sherlock) zo’n twee jaar. Ik zit nu midden in seizoen drie en ik moet dus nog een groot deel, seizoen 8 begint in oktober 2014.

Doctor Who is een Britse sciencefictiontelevisieserie van de zender BBC. De serie ging in premiere op 26 maart 2005.

Doctor Who liep oorspronkelijk van 1963 tot 1989 en was hiermee de – officieel – langstlopende SF-serie. De Doctor beweegt zich voort in tijd en ruimte in de TARDIS (een acroniem voor Time And Relative Dimension In Space, een relatieve dimensie en tijd in de ruimte). Dit ‘voertuig’ – dat van binnen groter is dan van buiten – had oorspronkelijk de eigenschap zich aan te passen aan de omgeving waarin het zich bevond. Echter, nog voor de aanvang van de serie, in 1963, is het bij een bezoek aan Londen ‘blijven steken’ in de vorm van een politiehokje. Zo een blauwe telefooncel waarin men de politie kon bellen was tot de jaren ’70 veel te zien in de straten van het Verenigd Koninkrijk. (bron: mijnserie.nl)

Poster van Game of Thrones

Game Of Thrones

Iedereen praat over GOT. Het is echt niet te geloven wat een geweldige reputatie deze serie heeft. Ik kan natuurlijk niet achterblijven, dus ik ga snel beginnen aan deze 3,5 seizoenen.

Game of Thrones is een Amerikaanse serie van de zender HBO. De serie ging in première op 17 april 2011.

Game of Thrones is een HBO-serie gebaseerd op de fantasyboeken ”Een Lied van IJs en Vuur” van George R. R. Martin. Het gaat over een machtsstrijd om de ijzeren troon tussen zeven verschillende adellijke families op het fictieve continent Westeros. Robert Baratheon is koning van Westeros, maar al snel ontdekt hij dat zijn troon zeer gewild is onder de adellijke families. Om het allemaal nog erger te maken staat er in het Noorden een oud kwaad op, klaar om het verscheurde Westeros binnen te vallen. Volgens George R. R. Martin, die meewerkte aan de serie, volgt de pilot de verhaallijn van de boeken nauwkeurig. (bron: mijnserie.nl)

Poster van Once Upon a Time

Once Upon A Time

OUAT is een serie waarin alle sprookjes die je kent letterlijk tot leven komen. Vroeger was ik al een sproojesfan, ik ken bijna alle (bekende) verhalen en ben druk bezig om ook de onbekende verhalen van bijvoorbeeld de Gebroeders Grimm te lezen. Deze serie sluit perfect aan bij mijn stiekeme liefde!

Once Upon a Time is een Amerikaanse dramaserie van de zender ABC. De serie ging in première op 23 oktober 2011.

Emma Swan is van beroep bounty hunter en kan goed mensen opsporen die liever niet gevonden willen worden. Zelf wordt ze op haar 28ste verjaardag gevonden door een 10-jarige jongetje die zegt haar zoon te zijn. Hij zegt in een dorp, Storybrooke, te wonen waar alle sprookjesfiguren door de boze heks (zijn stiefmoeder) zijn verbannen en dat Emma de enige is die deze vloek ongedaan kan maken. Alle bewoners uit Storybrooke lijden door de spreuk aan geheugenverlies en weten niet welk sprookjesfiguur ze eigenlijk zijn. (bron: mijnserie.nl)

Poster van Pretty Little Liars

Pretty Little Liars

Ik ben deze serie net begonnen en ik vind het nu al helemaal geweldig! Zo lekker mysterieus, maar ook heerlijk meisjesachtig. Echt een goede serie om ‘s avonds in bed te kijken en even alles te vergeten.

Pretty Little Liars is een Amerikaanse drama serie van de zender ABC. De serie ging in première op 8 juni 2010.

Het verhaal gaat over vijf meisjes, Spencer, Aria, Hanna, Emily en Alison. Op een dag aan het einde van hun schoolperiode hebben ze een sleepover. Die dag verdwijnt Alison spoorloos. Één jaar later zijn de beste vriendinnen helemaal uit elkaar gegroeid en hebben ze nieuwe vrienden. Maar dan krijgen ze ineens rare berichtjes van iemand die zich ‘A’ noemt. A dreigt hun levens te verwoesten door geheimen openbaar te maken die enkel Alison kon kennen. Is A Alison, hun beste vriendin die een jaar geleden verdwenen is? (bron: mijnserie.nl)

Poster van Suits

Suits

Doordat deze serie nu uitgezonden wordt op RTL 4 kent ineens iedereen hem. Er zijn zoveel lovende kritieken geweest over deze serie dat ik het niet links kan laten liggen. Ik ben erg fan van de humor van deze mannen en dat maakt het erg lekker luchtig.

Suits is een Amerikaanse dramaserie van de zender USA Network. De serie ging in première op 23 juni 2011.

Mike Ross (Patrick J. Adams) is een luie maar briljante schoolverlater die zonder een diploma bij een sollicitatie gesprek terecht komt met een van de beste advocaten in New York: Harvey Specter (Gabriel Macht). Harvey heeft het eigenlijk wel gehad met de standaard afgestudeerde rechtenstudent en neemt een gok door Mike aan te nemen na het zien van zijn talenten en zijn fotografisch geheugen. (bron: mijnserie.nl)

Poster van The 100

The 100

Deze splinternieuwe serie was door zijn pilot erg veelbelovend voor mij. Aangezien er ook een boek van is (iedereen kent het onderhand, maar het is geschreven door Kass Morgan), wil ik deze eerst lezen én ik wil even wachten tot het eerste seizoen is afgelopen zodat ik alles achter elkaar kan kijken, maar dan zal het zeker hoog op mijn lijstje staan!

The 100 is een Amerikaanse drama serie van The CW. De serie gaat in première op 19 maart 2014.

De serie speelt zich af 97 jaar nadat een nucleaire oorlog de beschaving heeft verwoest. Een ruimteschip dat huisvesting geeft aan de eenzame menselijke overlevenden stuurt 100 jeugddelinquenten terug naar de aarde om te onderzoeken of er een mogelijkheid is tot rekolonisatie. Gebaseerd op de Alloy boeken van Kass Morgan. (bron: mijnserie.nl)

Welke serie kijk jij graag?

 

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken