Top 10

Top 10 van 2017: Nummers 3, 2 en 1

Ik maak de top 10 van 2017 bekend! 2017 was over het algemeen voor mij een heel goed leesjaar: ik las meer dan mijn doel (100 boeken) en ik las ook veel nieuwe releases en boeken die ik al een tijdje had staan. Ik heb nieuwe favorieten gemaakt en ook boeken gevonden waar ik helemaal niets mee had. Ik laat jullie de komende dagen elke dag één boek uit de top 10 zien, met op de laatste dag van het jaar mijn top 3. Vandaag maak ik nummers 3, 2 en 1 bekend.

Nummer 3 van 2017 is geworden…

(klik op de cover voor mijn recensie)

Over de hele breedte van de muur zijn gifgroene letters opgelicht. Met elke tel zwelt het groen feller aan totdat het een zachte gloed de ruimte in werpt en nalaat op op onze gezichten. Ik lees de woorden op de muur één, tien, honderd keer, maar ze krijgen geen betekenis in mijn hoofd.

ELIMINEER DE HELFT OM DE ANDEREN TE LATEN LEVEN.

Ik kijk naar de andere personen en voel mijn huid in een harnas veranderen. Ik kan niet dood. Ik mag niet dood. Ik heb nauwelijks geleefd. Wanneer de zestienjarige Chleo van Doren wakker wordt in een vochtige garage weet ze meteen dat het mis is. Ze is opgesloten met negen anderen, waaronder een junk, een oude man in een rolstoel en een baby. Elimineer de helft om de anderen te laten leven, luidt de boodschap. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent, als je dat zelf eigenlijk niet vindt?

Je hebt het vast wel meegekregen, want ik heb het geloof ik overal gezegd: De Eliminatie vond ik echt ontzettend goed. Ik was echt totaal achterover geblazen door dit boek en ik raad het het liefst aan iedereen aan. Als je nog maar één boek mag kiezen om je jaar mee af te sluiten, kies deze dan. Hij leest heerlijk vlot en zit ontzettend goed in elkaar. Een absolute aanrader, dus!

 

Nummer 2 van 2017 is geworden…

(klik op de cover voor mijn recensie)

Leonard Peacock wordt vandaag achttien. Ouder zal hij niet worden. Vandaag is de dag waarop hij zichzelf van het leven zal beroven met het oude pistool van zijn grootvader.

Maar eerst heeft hij nog een missie te volbrengen. Hij wil de vier belangrijkste mensen in zijn leven een cadeau geven, zodat ze weten dat het niet hun schuld is dat hij er straks niet meer is. En hij moet degene vermoorden die zijn leven tot een hel heeft gemaakt: zijn vroegere beste vriend.

Een geraffineerde psychologische thriller over het leven en de onmogelijke keuzes waar dat leven je soms voor stelt.

Ik was een lange tijd van de kaart door dit boek. Gefeliciteerd, Leonard Peacock komt zo dichtbij en is zo puur en eerlijk. Ik viel als een blok voor de schrijfstijl van Matthew Quick en ik kon hier geen genoeg van krijgen. Met tranen in mijn ogen heb ik elke bladzijde in me opgenomen en het goed opgeborgen in mijn hersenen. Nooit dat iemand me dat nog kan afnemen, maar ik hoop dat jij net zo verliefd wordt als ik.

 

Nummer 1 van 2017 is geworden…

(klik op de cover voor mijn recensie)

Abel is een jongen waar je het beste met een grote boog omheen kunt lopen: asociaal, een spijbelaar en een drugsdealer. Anna is dan ook heel verbaasd als ze hem op een dag aan zijn zusje een prachtig sprookje hoort vertellen. Anna wordt op slag verliefd op deze mysterieuze jongen die twee kanten lijkt te hebben, én ze wordt gevangen door het sprookje dat Abel vertelt. Maar de vertelling wordt steeds zwarter – en als er doden in het verhaal vallen, duikt ook in de werkelijkheid het eerste lijk op… Wat is er waar van het sprookje en wie is Abel echt?

Ik weet niet eens waar ik moet beginnen met dit boek. Ik vind gewoon dat je dit moet lezen, maar alleen als je er echt zin in hebt. Het lijkt een standaard ‘shy girl meets bad boy romance’, maar daar is niets van waar. Dit boek gaf me zo veel goede lessen mee, zo veel liefde en pijn, ik kon er niet zonder. Ik was verslaafd aan dit boek en ik werd verliefd op Abel’s zusje (en stiekem ook op Abel zelf). Tranen met tuiten omdat dit het boek is wat ik zo hard nodig had, waar ik mezelf in kon vinden en toch nieuws kon leren. Het was fantastisch. Ga het lezen.

 

Dat waren ze! Wat waren jouw topboeken van 2017?

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief