Top 10

Top 10 van 2017: Nummer 5

Ik maak de top 10 van 2017 bekend! 2017 was over het algemeen voor mij een heel goed leesjaar: ik las meer dan mijn doel (100 boeken) en ik las ook veel nieuwe releases en boeken die ik al een tijdje had staan. Ik heb nieuwe favorieten gemaakt en ook boeken gevonden waar ik helemaal niets mee had. Ik laat jullie de komende dagen elke dag één boek uit de top 10 zien, met op de laatste dag van het jaar mijn top 3. Vandaag maak ik nummer 5 bekend.

Nummer 5 van 2017 is geworden…

(klik op de cover voor mijn recensie)

De 17-jarige Ingrid, dochter van de beroemde operazangeres Margot-Sophie, heeft een grote droom: ze wil dolgraag een prestigieuze zangopleiding volgen.

Om dat te bereiken moet ze een deal maken met haar moeder. Margot-Sophie laat haar alleen gaan als ze eerst in haar eentje drie weken op een natuurkamp gaat. Ingrid is bepaald geen nature girl, maar hoe erg kan het zijn om een paar weken bij een kampvuur te zitten en nieuwe vrienden te maken? En bovendien is het een goede afleiding van Isaac, de jongen die ze net gedumpt heeft. Maar dat valt allemaal behoorlijk tegen. Het kamp lijkt meer op een bootcamp-achtig survivalprogramma en ze komt terecht in een groepje getroebleerde jongeren die elk hun eigen problemen hebben. Ingrid begrijpt niet hoe ze daarin is beland, maar ze heeft een belofte gedaan aan haar moeder en is vastbesloten om vol te houden. Zelfs als dat betekent dat ze onder ogen moet zien dat ze minstens zo getroebleerd is als de mensen om haar heen – of misschien wel meer.

Voor mijn gevoel heb ik dit boek aan IEDEREEN aangeraden dit afgelopen jaar, want poeh.. Dit vond ik toch wel een heel mooi boekje. Vooral juist omdat het begin me niet helemaal duidelijk was: ik dacht echt dat het hele boek een soort bootcamp-boek werd en ik kon me niet voorstellen waarom iedereen dit zo mooi vond. Al vrij snel werd me duidelijk dat dit boek niet zomaar een contemporary is voor tussendoor. Dit boek is zo zo zóveel meer dan dat. Ik wil niets vertellen, niets verklappen, alleen dat je je niet moet laten misleiden door de misschien summiere omschrijving. Dit boek wil je gewoon in je kast hebben staan (alleen al voor de mooie cover, of niet?), dus ren meteen naar de boekhandel!

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief