TBR

TBR – Oktober 2018

Ik weet het, ik weet het. Normaal schrijf ik elke week plichtsgetrouw mijn Friday Reads, waarin ik bespreek wat ik het komende weekend en daarna ga lezen. Jullie hebben vast wel gemerkt dat dat de laatste tijd niet altijd wil lukken, omdat ik het gewoon erg druk heb. Omdat ik wel graag wil lezen, schrijf ik liever deze maand een TBR-lijstje om jullie op de hoogte te houden. Het is een ambitieus lijstje, maar van veel boeken heb ik een luisterboek en dus heb ik meer mogelijkheden om te lezen.

Voor ik begin met mijn ‘vrijetijdsboeken’, benoem ik graag de boeken en verhalen die ik lees voor mijn literatuurstudie deze maand:

  • Beowulf
  • Culhwch en Olwen
  • De Reis Van Sint Bandaan
  • Yvain
  • (een aantal van de) Canterbury Tales
  • Lancelot
  • Lanseloet van Denemerken

Ik ben op dit moment al bezig in Duizelingwekkende Hoogte van Katharine McGee. Ik luister naar het luisterboek van dit boek. Deel drie is natuurlijk pasgeleden uitgekomen en die zou ik graag in november lezen, dus daarom lees ik deel twee deze maand. Ik vond deel één toentertijd enorm tof, dus ik verwacht dat dit deel me weer zal pakken.

Ik ben ook al over de helft van Ster Van Het Noorden van D.B. John. Dit boek lees ik afwisselend als echt boek en luister ik als luisterboek, al vind ik het fysiek lezen van dit boek makkelijker. Hierdoor kan ik me wat meer focussen op het (ietwat verwarrende) verhaal. Het volgt een Amerikaanse vrouw die meehelpt bij het bespioneren van Noord Korea en tegelijkertijd haar privéleven rondom dit land op orde probeert te krijgen. Heel interessant!

Ik heb het geluk dat ik zeer binnenkort (17 oktober!Anna van Praag mag ontmoeten en daarom lees ik haar boek Hoe Groot Is De Liefde deze maand. Ik heb nog nooit eerder iets van haar gelezen, dus het is voor mij één grote verrassing. Het boek is niet erg dik, dus ik denk dat ik hier doorheen vlieg als ik er eenmaal aan begin. 

Voor Chicklit.nl recenseer ik deze maand Eiland In De Wolken van Tamara McKinley. Ik lees niet vaak dit soort historische romans, maar nu ik mijn boekenvoorkeuren steeds meer begin te begrijpen, denk ik dat ik dit best wel leuk ga vinden. Ik geef het een eerlijke kans deze maand en ik ben zeer nieuwsgierig.

Als luisterboek luister ik (de Engelse versie) van Long Way Down van Jason Reynolds. Ik wilde eigenlijk voor de Nederlandse versie gaan, maar de Engelse versie staat op Storytel en dus kan ik die luisteren als luisterboek. Ik ben hier ook erg benieuwd naar; is dit iets wat ik leuk ga vinden of juist niet? Het wordt op dit moment zo opgehemeld, dat ik bang ben dat het me tegen gaat vallen. We gaan het zien!

Poeh, deze maand is het EINDELIJK tijd voor Winger van Andrew Smith, ook door de grandioze uitvinding ‘luisterboeken’. Dit boek kan ik als luisterboek luisteren en daarom schoot hij opeens weer omhoog in mijn TBR. Toch heeft dit boek zo veel leuke details in het fysieke exemplaar, dat ik het liever ‘in de hand’ wil lezen, maar als ik in tijdsnood kom, pak ik alsnog het luisterboek erbij.

Waar ik heel erg naar uitkijk, is Grenzeloos van Lis Lucassen. Ik ken de schrijfster persoonlijk en daarom doet het me pijn dat ik nog steeds niet toegekomen ben aan haar boek. Het verhaal lijkt me tof, lekker weg te lezen en een prima quick read, heerlijk voor momenten als ik even niets zwaars kan gebruiken.

Een prachtig, dun boek op mijn TBR is De Droomlijst van Julien Sandrel. Dit boek kreeg ik twee keer van de uitgeverij (zo lief!), dus binnenkort kan er iemand samen met mij dit prachtige boek lezen… Ik ben er in ieder geval erg benieuwd naar. Het is iets wat ik nog niet vaak heb gelezen en daardoor kan het heel fijn werken tussen alle andere boeken op mijn TBR.

Dan weer een Engels boek wat al sinds voor de zomervakantie op me ligt te wachten, To Kill A Kingdom van Alexandra Christo. Ik hoor van zo veel mensen dat dit boek echt iets voor mij kan zijn, omdat het fantasy bevat, maar niet zo veel dat ik er niets meer van ga snappen. Het boek is niet dik en ligt heel fijn in de hand, dus er is een grote kans dat ik dit boek zo snel mogelijk oppak.

Een iets dikker, maar net zo geliefd boek op mijn TBR is Scythe van Neal Shusterman. Is er iemand die dit boek NIET leuk vond? Ik hoor alleen maar positieve reacties op dit boek. Het is een dystopian en dat is mijn favoriete genre, al lijkt het er een beetje op dat ik dit boek lastig ga vinden in het Engels. Met een beetje gemixte gevoelens zal ik hier dus mee beginnen.

Het laatste boek op mijn TBR (en dus ook het eerste boek dat ik zal schrappen in tijdnood, helaas) is Sorta Like A Rockstar van Matthew Quick. Ik ben gek op Quick, dat weet je misschien wel, maar toch ben ik altijd bang dat zijn nieuwe boek me tegenvalt. Ik vond The Reason You’re Alive best wel tegenvallen vergeleken met zijn andere boeken, dus ik hoop dat dit boek het weer een beetje beter maakt!

 

Wat ben jij van plan te lezen in oktober?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken