TBR

TBR – Chicklit

Elke zaterdag zal ik jullie verblijden met een (kleine) greep uit mijn (veel te lange) to-be-read-list. Zo ga ik nog maar eens de boeken langs en hoop ik op iets meer inspiratie en nooit meer een leesdip! Deze week staat in het teken van chicklits. Deze schattige, luchtige boekjes zijn ideaal om op een zomerdag te lezen, tussen twee ‘zware boeken’ in of gewoon als je in een dipje zit. Ze zijn niet moeilijk te lezen en gaan bijna altijd over liefde. Geweldig dus!

Barista! Koffie Verkeerd – Elsbeth Witt

Deze trilogie is natuurlijk op mijn lijf geschreven, als zijnde een echte koffieliefhebber, of beter gezegd koffie-addict! Dit boek springt er tussen de andere chicklits op mijn lijstje meteen uit door deze koffieliefde, maar ook omdat ik Elsbeth Witt niet ken en iedereen lyrisch over haar is. 

Laura, Iris en Sophie werken bij koffiebar Barista! in het centrum van de stad. Dit is zó niet hoe ze zich het leven na hun studie hadden voorgesteld. In plaats van dat ze een vette baan hebben, zetten ze koffie voor mensen met een vette baan. Ondertussen laat Mister Right ook op zich wachten. Maar liefde komt soms uit een onverwachte hoek…

Barista! bestaat uit drie sprankelende geestige romans over liefde en vriendschap, het loslaten van verwachtingen en het omarmen van nieuwe kansen. Verfrissend als ijskoffie en hartverwarmend als cappuccino. (bron: chicklit.nl)

Bootcamp: Strak Pakje – Shemara Jasmine

De ondertitel van dit boek is: ‘Val ik echt op foute mannen’ en ja, dat sluit precies aan bij mijn liefdesleven. Ook dit is het eerste deel uit een trilogie en ik ben erg benieuwd naar al deze boeken!

Emma is vrijgezel, heeft een goede baan en een affaire met haar getrouwde baas, waar ze zelf nogal van baalt. Om af te vallen, maar vooral om sterker te worden, besluit ze op Bootcamp te gaan met haar vriendin Betty. Daar leren ze Veronique kennen, een echte carrièrevrouw. Tijdens de intensieve trainingen zoeken de vriendinnen zowel fysieke als psychische grenzen op en ontstaat er een hechte band. Maar dan blijkt dat een oude liefde en een onthullende ontdekking hen nog sterker op de proef zal stellen dan de Bootcamp zelf. Zal de vriendschap de waarheid overleven? (bron: chicklit.nl)

Miss Match – Astrid Harrewijn

Bij dit verhaal kan ik alleen maar zeggen: kijk de cover! Hoe stijlvol is deze vormgegeven? Ik ben dol op de ‘doodles’ op de achtergrond en het meisje op de voorgrond die in dat boek centraal staat (in deel twee en deel drie staan dus de andere twee meisjes om de beurt op de voorgrond). Echt perfect gedaan!

Twaalf ambachten, dertien ongelukken: dat is Lein. Maar als ze voor zichzelf begint met een afslankproduct wordt dat een groot succes. Ze verhuist naar het hippe Amsterdam-Zuid en raakt bevriend met haar chaotische expat-buurvrouw. En dan is er nog Jonas, Leins assistent en rots in de branding, die maar één ding wil: een kind, samen met zijn vriend Bert. Terwijl Lein de wereld verovert, komt haar bedrijf in gevaar door vals spel. En wat moet Lein met Matthijs: de enorm aantrekkelijke China-deskundige, die niet van zakenvrouwen houdt? (bron: chicklit.nl)

Bekijk de boektrailer van Miss Match hier! https://www.youtube.com/watch?v=AI86fzQ737Q

Voor Jou – Jojo Moyes

Aan de top van de emotionele chicklits staat zeker Voor Jou! Ik ken niemand die dit boek heeft gelezen en daarbij zijn of haar ogen droog heeft kunnen houden. Wat lijkt me dit prachtig, maar ook zwaar.

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in het café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles – baan, vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel. (bron: chicklit.nl)

Zwaar Verliefd! – Chantal van Gastel

Chantal van Gastel is een van de Nederlandse chicklit-koninginnen! En ik schaam me om te zeggen dat ik nog nooit een boek van haar heb gelezen. Ik heb wel besloten dat dit het eerste boek is wat ik van haar ga lezen, dus ik moet snel maar eens beginnen!

‘Eigenlijk zijn mijn vriendinnen en ik net Sex & the City. Al heb ik in geen tijden seks gehad. En die stad waarin ik woon is ook niet echt New York of zo. Sommigen zouden het misschien een dorp noemen. We zijn trouwens ook maar met z’n drieën, maar ik weeg in mijn eentje wel net zoveel als Carrie en Samantha bij elkaar. Dat compenseert die ontbrekende vierde vriendin dan weer wel.’
Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond? (bron: chicklit.nl)

Zwart Wit – Gillian King

De nieuwste hype van dit moment: Zwart Wit. Je zult er vast wel iets over gelezen hebben, maar Gillian King schrijft gewoon zo mooi dat het bijna niet te omschrijven is. Je moet het boek gewoon echt lezen!

Elin is op zoek naar werk, niet naar een relatie. Vicky is achttien jaar jong en volkomen onbezonnen. Nick is bijzonder aantrekkelijk, maar verboden terrein. Wanneer door een samenloop van omstandigheden de levens van deze drie mensen met elkaar verweven raken, kunnen Elin en Nick het niet helpen dat de vonk tussen hen overslaat. Toch zijn ze het erover eens: verliefd worden is geen optie. Maar ja, zie het maar eens tegen te houden! (bron: chicklit.nl)

Wat is jouw favoriete chicklit?

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken