Top 5 Wednesday

T5W – Winterboeken

Het kwik daalt, ‘s ochtends ligt er een laagje vorst op het gras en mist vertroebelt het zicht: winter is coming! In deze tijden van kortere dagen is er niks beter dan binnen zitten met een goed boek. Ik hou van sprookjesachtige boeken die je meenemen richting een winterse setting. Maar in deze T5W ook boeken die absoluut passen bij deze tijd van het jaar! Komen ze:

De kronieken van Narnia – C.S. Lewis

Ondanks dat deze reeks zich echt niet alleen afspeelt in de winter, staat het in het meest bekende boek, Het betoverde land achter de kleerkast, centraal door de vervloeking van de witte heks. In dit deel belanden de vier Pevensie-kinderen in Narnia waar ze onderdeel van een profetie blijken te zijn om de heerschappij van de witte heks te doorbreken. Een heerlijke avonturenserie om bij weg te dromen naast een knisperend haardvuur.

Zusjesland – Sulla Simukka

In de wereld van de elfjarige Alisa is het eeuwig winter. Ze valt dwars door de sneeuw en belandt in Zusjesland. Daar ontmoet ze Mare. Alisa heeft altijd een vriendin willen hebben en nu is Mare daar. Samen moeten ze een einde maken aan de eeuwige winter die zich in hun eigen werelden ophoudt. Dit boek heeft prachtige illustraties en ik kan niet wachten om dit boek op te pakken.

Het Gouden Kompas – Philip Pullman

Lyra’s vriend Roger wordt ontvoerd naar het hoge noorden. Vastbesloten om hem te redden gebruikt Lyra haar gouden kompas, dat altijd de waarheid spreekt, om hem te vinden. Het kompas brengt haar naar het hoge noorden waar het avontuur zich in een ultieme winterse setting afspeelt. Een heerlijke klassieker voor de donkere dagen!

Sneeuw Als As – Sara Raasch

In de wereld van Sneeuw Als As bestaan er koninkrijken gebaseerd op de seizoenen. Het eerste deel speelt zich af in het koninkrijk Winter. De Winterianen worden onderdrukt en hun magie is afgenomen. Meira kent geen ander leven, maar droomt van een opstand. Als er een kans voordoet om zich te bewijzen, besluit ze ervoor te gaan. Een koninkrijk dat Winter heet en gebaseerd is op de seizoenen moet wel perfect passen bij deze tijd van het jaar.

De Harry Potter-serie – J.K. Rowling

Eigenlijk hoef ik hier niets aan toe te voegen, maar toch ga ik de serie even toelichten. De associatie van Harry Potter hoort gewoon bij de winter, weggekropen in een hoek en samen de avonturen op Zweinstein beleven. Het mooie nu is dat er jaarlijks in november een geïllustreerde Engelse editie uitkomt. Ik denk dat ik al weet wat er op mijn verlanglijstje komt dit jaar!

 

Wat is jouw ultieme winterboek?

 

– Geschreven door: Lisa Naus, Coffee ‘nd Cookie Gastteam

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

4 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Leuk artikel! Harry Potter staat toch wel op één wat betreft favoriete winterboeken, al vind ik The Golden Compas en Narnia ook echt perfecte boeken voor de winter!

  • Harry Potter, geen ander boek schreeuwt ‘winter’als Harry Potter. Vooral omdat de boeken vaak de wintertijd als setting hebben én de films altijd op TV komen haha!

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief