Top 5 Wednesday

T5W – Historische fictie

Geschiedenis heeft me altijd al gefascineerd. De ene periode wat meer dan de andere, maar de combinatie van elementen maakt historie een goede setting voor een boek. Van de Middeleeuwen tot de Oude Grieken en Egyptenaren tot de Industriële Revolutie, iedere periode heeft zo zijn charmes. Vandaag een top 5 historische fictie!

Onverschrokken – Lesley Livingston

Uiteraard hoort Onverschrokken thuis in dit lijstje. Ik heb 3 jaar Latijn gehad en Klassieke Culturele Vorming (cultuur uit het oude Rome vond ik stukken interessanter dan teksten vertalen) en daarom was de setting van Onverschrokken heerlijk thuiskomen. Meng daar een kick-ass vrouwelijke gladiator in en de de geweldige Lesley herself en je krijgt een boek om van te genieten. In februari komt het vervolg, Onoverwinnelijk, uit bij Best of YA!

De Reiziger-serie – Diana Gabaldon

Eerlijk gezegd heb ik deze boeken nog niet opgepakt, maar ik ben ontzettend fan van de serie. Zelf ben ik nu twee keer in Schotland geweest en het is er echt prachtig. Het verhaal van de tv-serie is origineel geschreven en geïnspireerd op Gabaldon’s boekenserie die ik graag zou willen oppakken, ook om weer opnieuw in deze wereld te worden gezogen. Zijn er veel verschillen tussen de serie en het boek? En hoe het verder gaat natuurlijk..

Sonny Boy – Annejet van der Zijl

Dit boek heb ik gelezen voor mijn Nederlands lijst in de tijd dat ik niet zo veel las. De verplichtingen en genres die ik meestal niks vond, haalde het leesplezier onderuit. Sonny Boy was een positieve uitzondering. Gebaseerd op een waar verhaal geeft dit een kijkje in een wereld waar ik nog weinig van wist. Een jonge Surinaamse student komt in 1928 naar Nederland en wordt geconfronteerd met alle opvattingen van die tijd. Samen met Rika trotseren ze discriminatie en armoede en proberen ze het er beste van te maken. Tot de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Dit boek kan ik iedereen aanraden, omdat het een inspirerend verhaal is over een tijd waar de meeste maar weinig van weten.

Oorlogswinter – Jan Terlouw

Om nog een Nederlandse klassieker te noemen! De hongerwinter van 1944/1945 is het toneel voor dit boek. Michel van 15 raakt betrokken bij het ondergrondse werk. Niemand is te vertrouwen en het boek laat zien hoe moeilijk je als 15-jarige jongen je eigen beslissingen kan nemen en de gevolgen daarvan te kunnen overzien. Een absolute aanrader voor iedereen om inzicht te krijgen vanuit een tiener-perspectief hoe de Tweede Wereldoorlog er ook uit kon zien.

Kruistocht In Spijkerbroek – Thea Beckman

Ik kan het niet laten om toch mijn all-time favoriete kinderboek hier te noemen.  Dolf gaat als testpersoon één middag een kijkje nemen in de Middeleeuwen. Maar hij komt in Duitsland terecht waar net een Kinderkruistocht is vertrokken naar het Heilige Land. Een hele andere kijk op de Middeleeuwen dan ridders en koningen vond ik juist interessant aan dit boek en ook dat het een aspect uitlicht waar ik zelf nog weinig boeken van heb gelezen. De kruistochten vanuit kinderperspectief. Hier word ik altijd nostalgisch van als ik hierover lees, misschien leuk om binnenkort weer eens op te pakken!

Wat is jouw favoriete historische fictie-verhaal?

 

Geschreven door: Lisa Naus, Coffee ‘nd Cookie Gastteam

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken