Top 5 Wednesday

T5W Covers – Blauw

Na een korte afwezigheid zijn de Top 5 Wednesday’s terug! Ik ben begonnen met stagelopen en moet even mijn ritme daarin vinden. Deze week is ook de themareeks ‘Covers’ terug! Vandaag zet ik mijn vijf favoriete covers in het prachtige blauw centraal. Kijk je mee?

Levensbloed – Gena Showalter

Ik vond Eerste leven al een prachtige cover, maar Levensbloed vind ik zowaar nog iets mooier. Hij past perfect in de serie en het contrast van het blauw met het gouden ‘zand’ geeft de cover een boost. De zandlopers zelf zijn al intrigerend genoeg om deze boeken op te pakken. Ik hoop dat het slotstuk net zo mooi en passend in deze serie zal zijn. In een blauwtint uiteraard ?

Al het moois is niet verloren – Danielle Younge-Ullman

Niet alleen de inhoud zorgt dat je valt voor dit boek (Chantal schreef er laatst over in haar ‘Aanrader van de week’), maar ook de cover. Simpel maar sterk uitgewerkt, een klein getekend meisje tegen een groot donker bos. Ingrid tegen de rest van de wereld. Deze cover doet het verhaal zeker eer aan.

Onverschrokken – Lesley Livingston

Ik heb het misschien al vaker gezegd, maar ik behoor in kamp ‘Ik hou niet van personen op de cover’. Zeker boeken met duidelijke gezichten pak ik zelf minder snel op. Daardoor staat Onverschrokken juist wel op dit lijstje van deze week. De cover past perfect bij de setting van het boek en doordat Fallon wegkijkt, straalt ze iets mysterieus en krachtigs uit. Wat dan weer perfect bij het boek past.

Carve the Mark – Veronica Roth

Deze cover vind ik echt prachtig. Klaar. Nee grapje, de diepblauwe achtergrond kleur leeft door het contrast met de glimmende gouden en gele accenten. De subtiele verwijzing van de streepjes naar een onderdeel van het verhaal vind ik tof, omdat het als je het boek oppakt nog maar gewoon uitgelopen ‘streepjes’ zijn. Een shiny cover bij een prachtverhaal.

Breek me – Tahereh Mafi

De oplettende lezer zal zich misschien herinneren dat dit boek ook in de eerste aflevering van ‘Covers’ zat. Toch verdient dit boek nogmaals een ere-plekje in deze T5W. Ik kan blijven kijken naar dit boek en daarom wilde ik het graag nog een keertje in de spotlight zetten. Een scala aan blauwtinten zit in deze cover, met het ijsblauwige voor het oog en zachter tot onheilspellend blauw/paars in de achtergrond. Tijd om deze weer eens te gaan herlezen!

 

Wat is jou favoriete blauwe cover?

– Geschreven door: Lisa Naus, Coffee ‘nd Cookie Gastteam

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

2 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief