Top 5 Wednesday

T5W: Boeken waarbij ik een kaart had willen hebben

Als enthousiaste fantasylezer zijn er enkele dingen waar ik instant gelukkig van word. Eén van die dingen: een prachtige gedetailleerde kaart van de geschetste wereld. Deze week zet ik vijf boeken op een rijtje waarvan ik wilde dat er een kaart bij zat.

De Nieuweling – Taran Matharu

Een wereld waar gnomen, trollen, elven en mensen met elkaar in oorlog en vrede samenleven, waar oorlogsfronten in het noorden en zuiden liggen en een oosterse woestijn met vele namen, waar is die kaart?!?! Ik hou ervan om me te oriënteren en ik blader vaak terug naar voren, maar bij de Nieuweling miste ik de kaart nogal. Er werd niet veel gereisd, maar alle personages hebben andere herkomsten en die zie ik graag in perspectief.

Eerste leven – Gena Showalter

De andere reden waarom ik graag een kaart zie, is als er een reis wordt afgelegd. Ik ben benieuwd hoe lang de stukken duren, welke landschappen er op het pad zijn of waar omheen gereisd wordt. In Eerste Leven ontsnapt Tenley uit de inrichting waar ze in zit en legt ze een reis af. Al is de kaart maar van een relatief klein gebied, ik denk dat een kaart in dit boek een toegevoegde waarde kon hebben!

Vogelvrij – Sebastien de Castell

Mooie illustraties van de vier symbolen zitten verspreid door het boek, maar ik mis nog een kaart. Er zijn verschillende volkeren en ik ben benieuwd naar de grootte van hun leefgebied, welke landschappen er voorkomen en ga zo maar door. Ik wil meer! In deel één wordt nog niet veel gereisd, maar aan het eind wordt er wel naar een reis gehint. Zeker als deze serie uit zes boeken gaat bestaan, hoop ik dat één van de vervolgen wel een kaart bevat!

De IJzerkoning – Julie Kagawa

Fae, Zomer en Winterhof en ook nog eens Fae die tegen ijzer kunnen, een mooie wereld bouwt Julie in deze serie. Juist omdat deze zo sprookjesachtig aanvoelt, past een kaart hier zeker bij. Tel daarbij de reizen die Meghan, Ash en Puck maken op en dan hoop ik dat ik niet de enige ben die hier graag nadere uitleg bij ziet.

Carve The Mark van Veronica Roth & De Naam Van De Wind van Patrick Rothfuss

Deze twee boeken zijn eigenlijk een beetje gek hier, omdat ze beide wel een kaart bevatten. Daardoor vond ik zes boeken in de top 5 wel kunnen, deze twee tellen maar voor de helft. Tijdens het lezen speelt het verhaal zich op zo’n klein stukje van de kaart af dat de relevante plaatsen voor het verhaal niet voorkomen op de kaart. Deze twee kaarten kunnen zeker een zoom-in sectie gebruiken of meer details om het verhaal nog beter te maken.

 

Bij welk boek miste jij een kaart?

 

– Geschreven door: Lisa Naus, Coffee ‘nd Cookie Gastteam

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

2 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief