Top 5 Wednesday

T4W – Het beste boek van 2017 volgens het Gastteam!

2017 was voor Lisa, Mascha, Tineke en mij een mooi leesjaar. We hebben allemaal ons leesdoel behaald en we hebben prachtige boeken gelezen. We willen vandaag graag vertellen welke boeken onze favoriet(en) waren. Het was de bedoeling dat we er allemaal één zouden kiezen, maar er waren mensen eigenwijs… 😉

Lisa:

Ik heb echt heel erg getwijfeld, ik heb heel veel goede boeken gelezen afgelopen jaar. Voor mij is een goed boek een boek wat je met ontzettend veel plezier leest. Zo las ik onder andere De Lunar Chronicles, Vuur en As boeken en de Vuurvogel trilogie die hoog in mijn lijstje scoorde. Maar toch wil ik graag Carve the Mark als favoriete boek van 2017 benoemen. Een compleet nieuwe wereld die origineel aanvoelde waarin een goede opbouw zit. Ik vond het gaaf dat het verhaal je steeds meer in z’n greep kreeg waarbij echt naar een enorme cliffhanger werd toegewerkt. De personages zijn veel meer gelaagder dan op het eerste gezicht. En ik zie in dat het niet voor iedereen een succes is, maar voor mij was het echt genieten van begin tot eind.  Ik kan niet wachten op het vervolg The Fates Divide…

Mascha:

Mijn absolute 2017 favoriet was met stipt op één; De dichtbundel Milk en Honey. Zoals ik in mijn recensie al verteld had, zag ik iedereen ermee. Maar Jeetje wat ben ik blij dat ik deze gekocht heb zeg. Dit is met recht een boek wat je bij blijft. Ze gedichten zijn echt prachtig. Waardoor je met haar mee gaat leven. Echt waar ik kan het aan iedereen aanraden!

Tineke:

Mijn favoriet van 2017… Telt favorieten ook? Ik kan er écht niet maar 1 kiezen!! Ik ben een vrij makkelijke lezer en heb enorm genoten van heel veel boeken. Hieronder een selectie!

– Lief, Zin en Ziel van Jackie van Laren
– Vallen en Opstaan van Jackie van Laren
– De Royals boeken van Erin Watt
– Warcross van Marie Lu
– De Sneeuw als As boeken van Sara Raasch
– Witte Kaarten van Anne Bishop
– The Lunar Chronicles van Marissa Meyer
– Iskari van Kristen Ciccarelli
– Koningin van de Schaduw van Sarah J. Maas
– Hof van Vleugels en Verwoesting van Sarah J. Maas
– Gouden Zoon en Morgenster van Pierce Brown
– Kraai en Koninkrijk van Leigh Bardugo

Een hele lijst dus, uit welke ik niet 1 échte favoriet kan kiezen.. Wat kan ik er nog meer over zeggen? Dat je deze boeken allemaal moet lezen? Dat spreekt voor zich denk ik..

Chantal:

Zoals je misschien hebt gelezen in mijn ‘Top 10 van 2017-serie’ op de website, kwam De Sprookjesverteller van Antonia Michaelis op nummer één. Hierbij won hij bijvoorbeeld van Gefeliciteerd, Leonard Peacock en De Eliminatie. De Sprookjesverteller is één van de meest bijzondere boeken die ik ooit las. Het is zo mooi gemaakt, totaal niet in één genre te stoppen en memorabel (memorABEL haha) op elk moment. Ik werd verliefd op Abel en zijn zusje, maar nog veel meer op het sprookje uit het boek. Wat mij betreft moet toch echt iedereen dit boek lezen, want je leven is niet compleet zonder dit.

 

Wat was het beste boek dat jij las in 2017?

 

Daarbij wensen we natuurlijk iedereen een gezond en gelukkig 2018 toe, voor als we dat nog niet gedaan hadden!

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken