Boek Recensie

Recensie – Zwaard Van Glas

Recensie – Zwaard Van GlasZwaard van glas by Victoria Aveyard
Published by De bezige bij on September 1st 2016
Pages: 394
Goodreads
three-stars

Het bloed van Mare Berrens is rood, de kleur van het gewone volk. Maar haar kracht om bliksem te beheersen maakt haar tot een gewild maar gevaarlijk wapen voor het koninklijk hof. Hoewel de koning publiekelijk haar krachten ontkent, ontdekt Mare iets bijzonders: ze is niet de enige in haar soort die deze kracht heeft. Mare ontsnapt aan de koning en uit de handen van de verraderlijke prins Maven, en gaat op zoek naar andere Roden en Zilveren om samen te vechten tegen de overheersers. Het is een gevaarlijke tocht waarbij Mare het risico loopt om zelf net zo'n monster te worden als de mensen die zij veracht. Zal haar opstand slagen?

 

Zoals jullie misschien wel weten, las ik vorig jaar Rode Koningin, deel 1 van deze serie, en ik was niet volledig overtuigd. Ik was dus ook een beetje sceptisch toen ik dit boek opensloeg: ik hoopte op een steengoed vervolg. Ik vond deel 1 niet heel slecht, maar het was ‘oké’.. Maar ik was toch genoeg overtuigd om deel twee te gaan lezen, ik houd niet van opgeven!

Het begin van dit boek is zeker erg spannend. Het was dus al een tijdje geleden dat ik Rode Koningin las, dus ik was wat details vergeten, maar gelukkig kwamen deze snel terug. De eerste 100 bladzijdes vlogen om en ik was echt bijna op het punt om toe te geven dat ik veel te sceptisch was geweest aan het begin, tot… Ik bij het midden van het boek aankwam, vanaf bladzijde 150 tot ongeveer bladzijde 400..

Dit middenstuk was echt zo superzonde, want het zakte helemaal in. Het was best spannend, maar het miste naar mijn gevoel veel body. Het had geen ruggengraat. De ene gebeurtenis volgde op de andere gebeurtenis, maar de rode draad werd hierdoor een beetje voorbij gepraat. Het leek voor mij alsof Victoria Aveyard schrijft met de intentie een bestseller te schrijven, niet om een boek uit haar hart te schrijven. En dat miste ik enorm, want daardoor bleef ik niet geboeid.

De karakters zijn best leuk gecreëerd, maar ook hier vond ik ze een beetje te stereotype. Niet perfect, maar wel de typische karakters met de typische positieve en negatieve eigenschappen. En dat vind ik jammer, want ieder mens is uniek! Waarom kan een punker niet stiekem heel erg van postzegels verzamelen houden? Dat gevoel miste ik in het verhaal. Het is gewoon hetzelfde als andere boeken, een dertien-in-een-dozijn boek voor mij. Het unieke aspect wordt veel te weinig tot uiting gebracht.

Maar uit eindelijk geef ik het boek toch drie sterren, want heel vreselijk was het niet. Als ik mijn sterren vergelijk met cijfers, heeft Zwaard Van Glas net een voldoende gekregen, puur om het sterke begin en einde. En omdat het erg verslavend is, want zelfs nu ik het boek niet zo fantastisch vond, wil ik toch wel deel drie lezen…

 

three-stars
Back to study

Over de auteur

Chantal de Vries

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven