Boek Recensie

Recensie – Wacht Op Mij

Recensie – Wacht Op MijWacht op mij by Gayle Forman, Willeke Lempens
Published by The House of Books on May 1st 2011
Pages: 253
Goodreads
five-stars

Het is twee jaar na het ongeluk dat Mia’s leven in een klap veranderde. Adam en Mia hebben elkaar uit het oog verloren en leiden ieder hun eigen leven. Adam en zijn band zijn inmiddels doorgebroken, maar hij kan de roem niet aan. Aan de vooravond van hun wereldtournee is Adam in New York. Alleen en nerveus komt hij daar onverwachts Mia weer tegen…

Na ‘Als Ik Blijf’ was ik echt even van slag. Ik verwachtte van het tweede deel eigenlijk hoe het verder ging met Mia en Adam vlak na het ongeluk, maar in plaats daarvan springen we twee jaar verder en kijken we vanuit de ogen van Adam naar het verhaal. En dit is echt even wennen! Er wordt wel veel aandacht besteed aan de twee jaar tussen het ongeluk en’het heden uit het boek’, maar toch was het even wennen. Adam is zo veranderd! Ook is het lastig om nu vanuit Adam’s perspectief te kijken, want hij heeft zo’n andere persoonlijkheid dan Mia en is vooral veel ruwer. Dit was goed te zien in de schrijfstijl.

Na een tijdje wen je hier aan en lees je als een trein door dit boek heen. Als je het hebt over een rollercoaster aan emoties, dan is dit boek daar een goed voorbeeld van. Ik denk dat ik echt elke emotie heb gehad tijdens dit boek, wat ik als een heel groot pluspunt zie. Een goed boek laat je niet los, toch?

De karakters zijn uniek en dynamisch. Ik ken niemand zoals Adam en Mia, maar toch zijn ze zo realistisch. Je merkt dat ze echt ouder zijn geworden in dit boek, ze praten ouder en denken ouder, wat me wel goed doet. Vaak zie je in boeken dat de personages een beetje blijven hangen, maar hier zeker niet!

De gebeurtenissen in het verhaal zijn erg logisch, maar bijzonder. Het lijkt alsof alles op zijn plek valt en alles gebeurt als het moet gebeuren. Dit vind ik toch wel erg bijzonder. Het einde is alleen een beetje teleurstellend voor mij, maar dat is erg persoonlijk.

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat dit boek nog beter was dan het eerste boek. Gayle Forman heeft echt een prachtige duologie geschreven en ik kan ook niet wachten op de tweede film. Hopen dat deze net zo goed is als de eerste film, want daar heb ik zeker ook van genoten. Dit boek was zo veel beter dan verwacht en ik raad het zeker aan!

 

five-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven