Boek Recensie

Recensie – In De Voorste Linie

Recensie – In De Voorste LinieIn de voorste linie by Michael Grant, Erica van Rijsewijk
Published by HarperCollins on April 1st 2017
Pages: 416
Goodreads
three-stars

Vriendschap in tijden van oorlog Verenigde Staten, 1942. Drie doodgewone meisjes besluiten dienst te nemen in het leger. Rio doet het voor haar gesneuvelde zus, voor Frangie is het de enige manier om haar droom - arts worden - uit te laten komen, en de Joodse Rainy heeft er alles voor over om Hitler tegen te houden. Geen van drieën had verwacht om ook echt aan het front terecht te komen, maar dat gebeurt toch, en plotseling bevinden ze zich midden in de waanzin van de oorlog. In de hitte van de Tunesische woestijn ontdekken ze wat dorst en doodsangst is, maar ook wat échte vriendschap waard is...

Ik ben fan van Michael Grant sinds de Angstaanjager duologie. Ja ik moet me er schuldig aan maken, ik heb de Gone serie dus nog niet gelezen *oeps*. Dus toen ik hoorde dat hij met een nieuw boek aankwam, moest ik ‘m natuurlijk hebben!

Het verhaal gaat over drie meiden die elk een rol hebben in de tweede wereldoorlog. Ik vond dit concept zo interessant, maar of ik het boek zo fantastisch vond..?

In deze alternatieve geschiedenis van de tweede wereldoorlog mogen vrouwen meevechten aan het front. Helaas worden ze nog steeds onderdrukt door mannen, die het allemaal wel weer even weten te regelen.  *kuch kuch* (sorry guys)

Het begin kwam heel langzaam op gang. Grant nam duidelijk de tijd om de personages voor te stellen aangezien er nog twee delen van deze serie komen. Ik snap wel waarom hij daarvoor gekozen heeft, er is te veel te vertellen voor het eerste boek. Maar de introductie had van mij veel korter gemogen. De actie begon pas over de helft, wat ik eigenlijk wel jammer vond.

Elk meisje had een goede reden om het leger in te gaan. Zelf vond ik de stukken met Rio het leukst. Dat komt vooral omdat bij haar de meeste dingen gebeuren in tegenstelling tot Rainy en Frangie.  Haar karakter sprak mij het meest aan, o.a haar doorzettingsvermogen kon ik erg waarderen.

Vanaf het tweede deel begon ik het boek echt goed te vinden. Ik raad je aan om het verhaal in lange delen te lezen in plaats van korte stukjes. Dan kan je het veel meer waarderen. Ik vond alles wel erg interessant en ben toch wel benieuwd naar het tweede deel.

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en bad ass vrouwen? Dan raad ik je dit boek zeker aan.

 

– Door: Mascha Duijn, Coffee ‘nd Cookie Gastteam

three-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken