Boek Recensie

Recensie – Voorlopers

Recensie – VoorlopersVoorlopers by Mirjam Hildebrand
Published by Kluitman on June 1st 2017
Pages: 240
Goodreads
three-stars

De vijftienjarige Emma voelt zich 'anders': ze voelt, hoort en weet meer dan andere mensen. Wanneer de mysterieuze Philana haar vertelt dat Emma's vader - die ze al ruim twee jaar niet meer heeft gezien - deel uitmaakt van een groep mensen die zich Voorlopers noemen, besluit Emma met haar mee te reizen... Maar eenmaal in het bergdorp in Frankrijk, waar de Voorlopers zich gevestigd hebben, blijkt haar leven nog gecompliceerder te worden. Is Emma zelf ook een Voorloper? Waarom wil haar vader niet dat ze de Voorlopers helpt? Wat is er met de ouders van Philana gebeurd? En wie probeert haar in de val te lokken?

Na heel veel goede recensies te hebben gelezen van dit boek was ik toch wel erg nieuwsgierig geworden en heb ik het dus gekocht! Maar vond ik het ook net zo fantastisch?  

 

Ik wilde het eigenlijk niet maar na zulke goede reacties worden je verwachtingen natuurlijk ook vrij hoog. Dit had alleen een averechts effect op mijn leesbeleving, want hoe leuk de reacties ook waren, ik vond het boek maar meh. 

Als je naar de beschrijving kijkt, zie je dat het geschikt is van 13 tot 15 jaar, daar ben ik het heel erg mee eens. De schrijfstijl is erg simpel en vooral aan het begin merkte je dat. Naarmate het boek verder ging veranderde dat wel een beetje, maar niet heel veel. 

 

De zinnen waren heel kort en bondig, waardoor er niet echt een goede samenhang ontstond. Je ‘hopte’ zeg maar van scène naar scène zonder duidelijke overgang.  

Het concept zelf voor dit verhaal vond ik erg interessant. Het is een keer wat anders. Hoe verder je las, hoe beter het werd. En het einde maakte ook wel weer wat goed. Maar was alsnog niet fantastisch.  

Zelf vond ik het best een verwacht einde, ik zag het toch wel aankomen op de een of andere manier. 

 

Nu wil ik dit boek niet onwijs afkraken. Vooral omdat ik natuurlijk niet de ‘juiste’ leeftijd ervoor heb. Persoonlijk vind ik de 15+ YA en de high fantasy veel fijner om te lezen, maar was ik een jaar of 12 geweest, had ik het waarschijnlijk beter gevonden. 

Ik voel gewoon dat dit boek veel meer potentie had kunnen hebben als het iets uitgebreider was geschreven. Dus ik hoop dat Mirjam dat meeneemt naar het tweede deel. 

 

Al met al vond ik het boek wel redelijk maar was ik niet ‘blown away’, dus ben je wat jonger en fan van o.a.  Mel Wallis de Vries, dan is dit zeker een boek voor jou!

 

– Geschreven door: Mascha Duijn, Coffee ‘nd Cookie Gastteam

three-stars
Back to study

Over de auteur

Chantal de Vries

6 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Is er actie en spanning? En hoe zijn de karakters? Zijn ze goed uitgewerkt? Is het een spannend verhaal? Ik heb nog geen enkele recensie gelezen van dit boek. Ik heb ook al een paar keer overwogen om het boek te kopen.

  • De actie is meer van toepassing aan het einde van het boek. Het begin kwam nog al traag op gang. Het wordt opgebouwd. Maar vond het helaas niet het wow effect geven. De karakters zijn niet erg goed uitgelegd. Behalve wat achtergrond informatie van Emma en haar vriendin. Wat ik jammer vind. Er had veel meer mee gedaan kunnen worden. Qua spanning vond ik het een Beetje tegenvallen. Mijn verwachtingen waren persoonlijk te hoog. Dat zou ik niet hebben, mocht je ooit aan het boek gaan beginnen!

  • Interessant.. Ik ben ook benieuwd naar dit boek, maar ik ben nu aan het denken om nog even te wachten met lezen. Het verhaal lijkt me wel interessant.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief