Boek Recensie

Recensie – Vlammen

Recensie – VlammenVlammen by Suzanne Collins, Maria Postema
Published by Van Goor on July 1th 2011
Pages: 352
Goodreads
five-stars

Katniss Everdeen heeft meer geluk gehad dan ze ooit had durven dromen. Samen met Peeta Mellark heeft ze de roemruchte Hongerspelen gewonnen, ook al schrijven de regels voor dat er maar één winnaar levend uit de arena komt. Sinds hun terugkeer naar District 12 wordt er gefluisterd over een opstand tegen het Capitool en door haar heldenrol in de arena is Katniss onbedoeld het boegbeeld van deze naderende revolutie geworden.
Als president Snow haar persoonlijk verantwoordelijk stelt voor het temperen van de onrust, raakt Katniss verstrikt in een angstaanjagend politiek web. Om iedereen van wie ze houdt te beschermen, moet ze de wereld ervan overtuigen dat haar gedeelde overwinning geen daad van rebellie maar de ware liefde voor Peeta was. Maar Katniss beseft niet alleen dat haar hart eigenlijk aan iemand anders toebehoort, ze begint ook te twijfelen of ze het vuur van de revolutie eigenlijk wel wil doven...

Deel twee van de geweldige Hongerspelen-trilogie had ik eigenlijk ook al eens gelezen. De film heb ik ook al (meerdere malen) gezien. Maar toch was het fijn om het even opnieuw te lezen en weer even in de wereld van Katniss te zijn. Boek drie heb ik nog maar half gelezen dus nu ben ik weer een beetje bij. En wat een geweldige reeks is het toch.

Dit deel zit vol met meer informatie dan deel één. Het ging in De Hongerspelen vooral over (goh..) De Hongerspelen, maar in Vlammen gaat het een stuk meer over de beginnende opstand in de districten. Want Katniss is niet zomaar een tribuut van de Hongerspelen geweest, nee, ze lijkt zelfs wel het hoofd van de opstand te worden.

Suzanne Collins weet je met haar woorden tot de laatste bladzijde boeien en is niet bang voor opschudding in het verhaal. Vaak genoeg sta je versteld van de wondere wereld van Panem en Het Capitool. En als Katniss en Peeta dan ineens vreselijk nieuws krijgen, maakt Collins het ook echt slecht.

Maar zoals altijd, plottwist! En je kan niet wachten tot het volgende deel. Ik kan zo weinig zeggen zonder iets te verklappen, dus houd ik het er maar gewoon op dat je het moet lezen. Oh ja, voor ik het vergeet: ik ben nogsteeds #TeamPeeta.

 

five-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven