Boek Recensie

Recensie – Vervloekt

Recensie – VervloektVervloekt by Kami Garcia, Margaret Stohl, Louise Staal
Published by The House of Books on May 1st 2011
Pages: 495
Goodreads
four-stars

Ethan wist zeker dat er in Gatlin nooit iets gebeurde. Tot hij Lena ontmoette, die hem een wereld toonde die al die tijd verborgen was gebleven. Een Gatlin dat eeuwenoude geheimen herbergde, onder de met mos bedekte bomen en afgebrokkelde trottoirs. Samen kunnen ze alles aan, maar na een tragisch sterfgeval begint Lena afstand te nemen van Ethan. Ze houdt geheimen achter die hun relatie ernstig op de proef stellen. En nu Ethan openstaat voor de duistere kant van het stadje en opgejaagd wordt door visioenen die alleen hij kan zien, is er geen weg meer terug.

Het tweede deel uit de Caster Chronicles! Ik heb al zo genoten van deel 1 en ik was dus heeeel benieuwd naar deel 2!

Het verhaal kwam naar mijn idee een beetje traag op gang. Het is allemaal somber en je weet niet waarom eigenlijk (daar kom je later pas achter) en er gebeurt niet zo heel veel. Tot Lena opeens een andere jongen leert kennen, en Ethan een ander meisje. En Ethan is bereid om Lena te redden, maar van wat weet hij eigenlijk niet zo goed? Hij weet alleen dat hij veel visioenen heeft, en weinig tijd.

Ja, het verhaal zit weer steengoed in elkaar! Elk detail klopt en past in elkaar. Het is alleen een stuk ruimtelijker en ook moeilijker te volgen, dat is wel jammer. De tunnels (die in deel 1 beschreven worden bij De Luani Libri) zijn heel lastig voor te stellen, dus dat maakt het verhaal er helaas niet beter op. Maar het klopt wel, en dat vind ik zo mooi aan de manier van schrijven van deze twee vrouwen. Alles klopt, elk detail.

Ik vind Lena eigenlijk best stom na het lezen van dit boek. En ookal maakt ze veel goed op het einde, dan nog is het erg lastig te begrijpen wat ze heeft gedaan en waarom. Het einde is heel rommelig, en ik kan me eerlijk gezegd niet meer herrinneren hoe het nou precies afliep. Ik weet alleen het laatste hoofstuk nog, één grote cliffhanger.

Ik ga dus snel deel drie oppakken denk ik, want ik ben zoooo nieuwsgierig!

 

four-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven