Boek Recensie

Recensie – Vermist

Recensie – VermistVermist by Helen Vreeswijk
Published by Van Goor on September 1th 2016
Pages: 237
Goodreads
four-stars

Anouk gaat samen met vier studiegenoten op stage naar een tropisch, Filipijns eiland. Een prachtige kans om met zeeschildpadden te zwemmen, te relaxen op een idyllisch strandje en te genieten van ijskoude cocktails.
Maar dan ontvoeren meedogenloze vrouwenhandelaren hen diep de jungle in. Daar komen ze bij een inheemse stam terecht. Wat moet die met de jongeren uit de Nieuwe Wereld? Gaat het Anouk en haar vrienden ooit nog lukken om naar het regenachtige en heerlijk saaie Nederland terug te keren?

 

Ik moet met het schaamrood op mijn kaken bekennen dat ik in mijn hele leven nog maar 1 boek van Helen Vreeswijk had gelezen voordat ik Vermist oppakte. Ze is toch echt een begrip in de Nederlandse jeugdliteratuur, dus het was best een besefmomentje voor mij. Maar gelukkig is daar Best Of YA die Vermist uitgeeft (in deze overigens prachtige cover, wauw!)! Bedankt voor het recensie-exemplaar! <3

Ik was behoorlijk enthousiast over het boek voor ik er aan begon en ik wilde hem zo snel mogelijk lezen. Hij pronkt in de kast, maar daarnaast klinkt het verhaal ook veelbelovend. Een avonturenroman met een exotisch tintje, dat lijkt me helemaal mijn ding! Dus vol verwachtingen begon ik met lezen aan dit boek.

Het eerste wat me opviel aan het boek, is dat Helen Vreeswijk heerlijk schrijft. Ze sluit precies aan bij mijn ideale leesbeleving: aardig wat beschrijvingen van bijvoorbeeld de wereld en andere personages, maar toch zo geschreven dat je er doorheen vliegt. Je merkt dat het boek misschien voor iets jongere lezers is (of word ik gewoon oud?…), door de verwijzingen naar verschillende social media en de uitspraken van de jongeren. Maar daar lees je snel doorheen met dit spannende verhaal!

En het verhaal is zeker spannend, retespannend! Eerst voelde ik alleen maar wat dreiging, het is natuurlijk niet een ideale situatie waarin de groep zich bevindt, maar in de tweede helft van het boek wordt het zo spannend en kun je het boek amper meer wegleggen. Dus als je de eerste helft van het boek misschien wat minder vindt, dan raad ik je toch aan om door te lezen, want het wordt zo veel beter!

De karakters zijn wat jonger dan ons en dit zie je in de gedragingen en hun impulsieve gedachten en handelingen. Als mijn telefoon gejat wordt op de Filipijnse markt, dan zou ik niet zo snel achter ze aanrennen, want ik zou alleen maar bang zijn om te verdwalen. Dit maakte het voor mij soms lastig om te connecten met de bijpersonages. Gelukkig is Anouk wel een heel fijn personage en snap ik haar vaak.

Nu las ik dus dat er sowieso een vervolg komt en waarschijnlijk zelfs een derde deel en achterin het boek zit een voorproefje van Vermist 2. Ik raad je zeker aan om die alvast te lezen, want het maakte zo veel enthousiasme in mij los! Ik kan niet wachten op het tweede deel en ik hoop dat hij net zo goed, of zelfs beter, wordt als deel 1! Chapeau!

four-stars
Back to study

Over de auteur

Chantal de Vries

2 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven