Boek Recensie

Recensie – Verloren Vrouw

Recensie – Verloren VrouwVerloren vrouw by Gillian Flynn, Hanneke van Soest, Herman van der Ploeg
Published by De Boekerij on May 6th 2013
Pages: 456
Goodreads
four-stars

De verslavende Amerikaanse nummer 1 bestseller waar iedereen over praat, eerder vertaald als Donker hart
Wie ben je?
Wat hebben we elkaar aangedaan?
Dat zijn de dingen die Nick Dunne zich afvraagt op zijn vijfde trouwdag, als zijn vrouw Amy plotseling verdwenen is. De politie verdenkt Nick. Amy’s vrienden onthullen dat ze bang voor hem was en dingen voor hem verzweeg. Hij zweert dat het niet waar is. Forensisch onderzoek van zijn computer onthult aparte googleresultaten. Hij zegt dat ze niet van hem zijn. En dan zijn er de verdachte oproepen op zijn mobiele telefoon.
Wat is er gebeurd met Nicks mooie, intelligente vrouw?

Dit boek begon ik met niet al te hoge verwachtingen. Ik had hem wel eens voorbij zien komen op BookTube en daar zeiden ze dat ‘hij wel goed is’, maar ik begon hem eigenlijk te lezen vanwege de film die iets later uit zou komen. Ik heb nou eenmaal de tic om eerst het boek te lezen voor ik de film mag zien van mezelf.

Het boek begint rustig, met de dagboekstukken van Amy en het dagelijks leven van Nick. Je neemt aan dat dit getrouwde stel wat problemen heeft en ik verwachtte zelf ook niet veel spannends, tot dat op de ochtend van hun vijfde trouwdag Amy opeens verdwenen blijkt te zijn. Alles wijst er op dat Nick iets met haar verdwijning te maken heeft gehad, dus ik vroeg me na een tijdje af of hij echt onschuldig was, of dat wij als lezer gewoon nog niet het hele verhaal wisten.

Ik moet zeggen: álles schiet door je hoofd, en niets is wat het lijkt. Flynn dwingt je om door te lezen, omdat je niet kan achterblijven met de vraag ‘Wat is dit?’. Zou Nick echt iets met haar verdwijning te maken hebben? Of heeft iemand anders haar misschien ontvoerd? Ik kan je verzekeren dat het toch als een schok komt als je het hoort. Het plot is echt gran-di-oos.

Er komt zoveel informatie voorbij dat het voor mij een long-read was. Flynn berschrijft alles uitvoerig en dat maakt het voor mij dat ik het gevoel heb dat ik alles moet lezen om het verhaal te begrijpen. Ik deed over deze 450 bladzijden toch al gauw 4-5 dagen, terwijl ik dit voor mijn gevoel veel sneller had gekund. Je hebt soms gewoon even de kans nodig om op adem te komen.

Het einde van het boek is helaas teleurstellend. Echt teleurstellend. Dat is voor mij de reden dat ik dit boek geen vijf sterren geeft. Het had veel spectaculairder gekund, maar dat merk je wel als je het leest.

Ik denk dat het een bijzonder boek is om te lezen, aangezien ik nu al merk dat ik dingen uit het boek gebruik in het dagelijks leven. Sommige uitspraken of geniale gedachtengangen blijven goed hangen, daar heeft Flynn voor gezorgd.

De film is echt een héle goede boekverfilming, dus wil je graag de film zien vóór je het boek leest of alleen de film kijken, dan heb je een goed beeld van het boek. Dit is denk ik een van de beste boekverfilmingen die ik ooit gezien heb.

Ik denk dat veel mensen van deze mindf*ck-thriller kunnen genieten, soms een vleugje liefde en verraad, soms wat lugubere dingen, maar vooral niet té. Het is allemaal goed afgemeten. Dit boek zal me lang bijblijven, denk ik.

 

four-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief