Boek Recensie

Recensie – The Scorch Trials + Filmreview!

Recensie – The Scorch Trials + Filmreview!The Scorch Trials by James Dashner
Published by Delacorte Press on October 12th 2010
Pages: 360
Goodreads
five-stars

Solving the Maze was supposed to be the end.   Thomas was sure that escape from the Maze would mean freedom for him and the Gladers. But WICKED isn’t done yet. Phase Two has just begun. The Scorch.  There are no rules. There is no help. You either make it or you die.   The Gladers have two weeks to cross through the Scorch—the most burned-out section of the world. And WICKED has made sure to adjust the variables and stack the odds against them.  Friendships will be tested. Loyalties will be broken. All bets are off.   There are others now. Their survival depends on the Gladers’ destruction—and they’re determined to survive.

Het tweede boek in deze trilogie begon al beter dan het hele eerste boek bij elkaar. Ik moet zeggen dat ik ook erg fan was van The Maze Runner (gave it 5 stars, like what?!), maar het kon dus kennelijk nóg beter. Ik werd in dit verhaal getrokken en pas een paar dagen later werd ik weer ‘wakker’!

Dashner is een creatief genie. Laten we daar even mee beginnen. Heb je óóit zoiets als dit gelezen in je leven?! Het vorige boek was natuurlijk al uniek, maar ook dit boek heeft zijn hele eigen setting en dat is erg goed uitgewerkt. Ik weet niet hoe hij het voor elkaar krijgt, maar zijn boek zit vol met actie en vooral vol met kracht. Ik weet niet goed hoe ik dat moet uitleggen, maar zijn boeken bezitten een enorme kracht waardoor je altijd geboeid blijft en waardoor het net dat extraatje heeft ten opzichte van de meeste spannende boeken.

Ik vind Thomas echt een geweldig personage. Ik vind het sowieso fijn om eens een YA door de ogen van een jongen te lezen, maar daarnaast heeft Thomas iets spciaals over zich, hij blijft rustig en kalm, zelfs in de stressmomenten van het boek. Maar de andere personages hebben ook allemaal iets unieks. Ik hou bijvoorbeeld echt extreem veel van Minho. Wat een schatje is dat, geweldig!

Natuurlijk gooit WICKED weer roet in het eten in dit boek en Thomas doet er alles aan om uit te vinden of het klopt wat hij hoort: WICKED is good… Maar ook leren we in dit boek meer over de Flare en de Cranks, soms zelfs meer dan we eigenlijk willen weten. Dashner krijgt het voor elkaar dat je niemand meer kunt vertrouwen en dat je met je mind blown het boek verder leest, hopend op antwoorden.

Al met al een uitstekend vervolg op The Maze Runner, met de film natuurlijk ook al uitgekomen. Ik verwacht dat dit nog een stuk populairder gaat worden!

 

 

BONUS: Filmrecensie!

Laten we even voorop stellen: ik ben een ramp op het gebied van filmrecensies. Maar ik zal mijn best doen dit kort maar krachtig te houden!

Als eerste: verwacht geen boekverfilming. Er komen een paar gebeurtenissen overeen met het boek, maar eigenlijk kan je deze film beter zien als een filmreeks die losstaat van de boekenreeks. Letterlijk ‘geïnspireerd op…’ dus. Geen idee of je boek drie al hebt gelezen, maar het begin van de film lijkt erg op boek drie, dus ik was een tijdje erg verward toen ik in de bioscoop zat!

Maar deze film is GOED! Ik denk dat ik in tijden niet zo’n goede film heb mogen zien! Hij was spannend, echt héél spannend (soms zelfs eng) met een aantal schrikmomenten en een ijzersterk verhaal. En het einde! Oh my… Ik dacht dat ik stierf in de bioscoop, dit zag ik niet aankomen!

Zolang je niet verwacht dat het een kopie is van het boek, kun je rustig de film bekijken. Er zitten (volgens mij) geen spoilers in voor boek drie, omdat het verhaal gewoon heel anders is en er dus geen echt gekopieerde scènes uit het boek zijn. Maar ben je op zoek naar een hele, héle goede film? Dan is dit zeker iets voor jou!

five-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven