Boek Recensie

Recensie – The Program

Recensie – The ProgramThe Program by Suzanne Young
Published by Simon Pulse on April 30th 2013
Pages: 405
Goodreads
four-stars

In Sloane’s world, true feelings are forbidden, teen suicide is an epidemic, and the only solution is The Program.
Sloane knows better than to cry in front of anyone. With suicide now an international epidemic, one outburst could land her in The Program, the only proven course of treatment. Sloane’s parents have already lost one child; Sloane knows they’ll do anything to keep her alive. She also knows that everyone who’s been through The Program returns as a blank slate. Because their depression is gone—but so are their memories.
Under constant surveillance at home and at school, Sloane puts on a brave face and keeps her feelings buried as deep as she can. The only person Sloane can be herself with is James. He’s promised to keep them both safe and out of treatment, and Sloane knows their love is strong enough to withstand anything. But despite the promises they made to each other, it’s getting harder to hide the truth. They are both growing weaker. Depression is setting in. And The Program is coming for them.

Ik zag dit boek veel voorbij komen in de Young Adults Boeken en Serie -facebookgroep waar ik beheer van ben en ik merkte dat er veel verschillende meningen waren over dit boek. Ik heb veel recensies gelezen en na wat getwijfel ben ik begonnen met lezen!

Het concept is een beetje ongeloofwaardig. Ik bedoel, besmettelijke zelfmoord? Vanessa Gerrits (van Mijn B.I.E.B.) sprak daar ook al over: zelfmoord is geen virus, geen bacterie of iets anders levends, dus het kan niet letterlijk overdraagbaar zijn. Het verhaal is verder een typisch dystopisch verhaal, vrij cliché, maar daarmee niet minder leuk. Ik val namelijk als een blog voor dystopische verhalen.

Sloane is best een leuk personage. Ik kon me indenken dat ik dezelfde keuzes zou maken als haar als ik in dezelfde situatie zat, maar één ding zat me een beetje dwars: ze denkt alleen maar aan haar vriendje James. Maar een dystopie zou geen dystopie zijn zonder een liefdesdriehoek, een clichématig geval zelfs, dus houd je vast.

Het verhaal was in ieder geval spannend. Ik wilde maar door- en doorlezen, er kwam geen einde aan. Maar soms leek het wel of ik stukken van het verhaal miste, net als hoe Sloane stukken uit haar geheugen mist. Misschien is dit expres gedaan, of misschien ben ik gewoon heel onoplettend of gewoon dom, geen idee.

Het einde is erg spannend en het zet een mooie toon voor de volgende boeken. Er zijn nog twee boeken in de trilogie en een aantal novella’s, dus ik denk dat ik nog genoeg plezier kan beleven aan deze wereld!

 

 

four-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken