Boek Recensie

Recensie – The Maze Runner

Recensie – The Maze RunnerThe Maze Runner by James Dashner
Published by Delacorte Press on August 24th 2010
Pages: 392
Goodreads
four-half-stars

"If you ain't scared, you ain't human."
When Thomas wakes up in the lift, the only thing he can remember is his name. He's surrounded by strangers--boys whose memories are also gone.
Outside the towering stone walls that surround the Glade is a limitless, ever-changing maze. It's the only way out--and no one's ever made it through alive.
Then a girl arrives. The first girl ever. And the message she delivers is terrifying.

Thomas wordt wakker in een gigantische lift die leidt naar The Glade, een open plek tussen immens grote muren die bewoond wordt door jongens van zijn leeftijd. Het bijzondere is dat de jongens niets meer van zichzelf weten als ze aankomen bij The Glade dan hun naam. Thomas is de Greenie, het groentje, en wordt rondgeleid door de jongens daar, maar hij heeft het gevoel er al eerder te zijn geweest. Als, na een paar jaar, voor het eerst een meisje arriveert met de lift en ze draagt een hele bijzondere boodschap bij haar, weet Thomas al dat er heel veel staat te veranderen.

Ik heb dit boek zelf gekocht als trilogie. De cover heeft wat reliëf, wat ik erg leuk en bijzonder vind. Verder geeft het precies aan waar het boek over gaat, er staan immens grote muren op afgebeeld en het ziet er al meteen mysterieus uit. Erg mooi gedaan, naar mijn idee.

Ik heb dit boek gekocht omdat ik de trailer van de film zag toen ik naar Divergent ging en toen ik zag dat het gebaseerd is op een boek, ging mijn ‘eerst lezen, dan kijken-regel’ weer op. Ook las ik zoveel goede reacties op de boeken en daarom kon ik niet wachten om het te lezen!

Dit was mijn eerste Engelse boek! Ik vind dat dat wel even goed gezegd mag worden. Ik ben echt een kneus als het gaat om Engelse taal, dus dit was een grote uitdaging. Maar met Google Translate ernaast om af en toe een moeilijk woordje op te zoeken, heb ik dit boek toch snel uitgelezen. Het Engels was niet zo erg als ik had gedacht en na een tijdje had ik niet eens meer het gevoel dat ik in het Engels las. Dus twijfel je of je aan Engelse boeken wil beginnen en weet je niet bij welk boek je dan kan starten, dan kan ik The Maze Runner alleen maar aanraden!

Het bijzondere aan dit boek is dat het vol met verrassingen zit! Ik wist echt totaal niet hoe sommige dingen in elkaar staken tot ze uitgelegd werden, wat het boek meteen spannend maakt en naar een veel hoger niveau tilt. De personages hebben enorm veel diepte, je leert ze steeds beter kennen en ook leer je steeds meer om van ze te houden.

Het viel me op wat een dapper personage Thomas is. Soms tot het irritante toe, als hij toch doorpraat als er al gezegd is dat hij zijn mond even moet houden, maar hij doet zo zijn best om alles goed te maken. Als het meisje The Glade binnenkomt, merk je pas dat hij nog bijzonderder is dan je eerst dacht. Hij is gewoon zo goed, zo aardig. Ik heb een enorme sympathie opgebouwd voor deze jongen.

Het plot was goed, heel erg goed. Je ziet het totaal niet aankomen en je bent behoorlijk aangedaan. Ik kan niet wachten om het volgende deel uit deze trilogie te lezen!

Het heeft behoorlijk wat weg van bijvoorbeeld The Hunger Games en Divergent, maar toch is dit een heel origineel verhaal. Het is totaal niet voorspelbaar (behalve het feit dat het een doolhof is, omdat dit natuurlijk de titel is) en je wil meteen doorlezen als je begint. Wat een geweldig boek!

four-half-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

2 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief