Boek Recensie

Recensie – The Graces

Recensie – The GracesThe Graces by Laure Eve
Published by Faber & Faber on September 1st 2016
Pages: 415
Goodreads
four-stars

Everyone said the Graces were witches.
They moved through the corridors like sleek fish, ripples in their wake. Stares followed their backs and their hair.
They had friends, but they were just distractions. They were waiting for someone different.
All I had to do was show them that person was me.

Like everyone else in her town, River is obsessed with the Graces, attracted by their glamour and apparent ability to weave magic. But are they really what they seem? And are they more dangerous than they let on?
This beautifully-written thriller will grip you from its very first page.

Ik kocht dit boek meteen toen hij uitkwam, want ik heb er echt op zitten wachten. Ik mag namelijk Laure Eve ontmoeten komende vrijdag, dus ik wilde zeker weten dat ik het boek had gelezen tegen die tijd. Ik kon hem wat eerder bestellen, nog voor de internationale release-datum, en dus had ik hem op tijd in huis, yes! En wat is de cover mooi zeg! Ik vind deze eerlijk gezegd mooier dan de Nederlandse, al is de Nederlandse ook wel heel tof gedaan!

Alleen al de omschrijving op de achterflap meteen al bijzonder, want zeg nou zelf, dit klinkt wel een beetje als Twilight. Een bijzondere familie, glamorous, en niemand lijkt ze echt te kunnen bereiken. Oh, en ze lijken ook nog bovenmenselijke krachten te hebben. Huh! Maar gelukkig vind ik dat helemaal niet erg, want hierdoor was ik wel heel enthousiast over het boek.

Het boek begint heel goed, maar het zakt snel een beetje in. Je leert aan het begin River kennen en de familie van De Graces wordt rustig uitgelegd, wat ik heel tof vind. Maar zodra River wat meer met de familie omgaat, mis ik een beetje de spanning in het verhaal. Het is heel gemoedelijk, heel rustig, terwijl ik juist heel veel actie en magie verwachtte!

River is een heel leuk personage en in veel opzichten lijkt ze wel op mij. Een beetje gek, goedgelovig, onzeker, maar wel zeker van haar zaak. Ze zou zo maar mijn beste vriendin kunnen zijn. Soms reageert ze wat onvolwassen of echt te onzeker op situaties, maar ik herken dat heel erg goed.

De Graces zijn heel tof, allemaal met hun eigen trekken en nukken, maar toch miste ik het. Ik dacht echt dat er veel magie in het boek zou zitten, maar dit valt reuze mee. Het is eerder een soort Goden verzoeken wat ze doen, geen echte magie. Gelukkig komt naar het einde van het boek de magie wel een beetje terug, want ik vind dat juist zo leuk.

Het boek bestaat uit twee delen (part 1 en part 2, origineel..) en vanaf part 2 komt de spanning weer terug. Als heel het boek zo spannend was geweest, dan had er weinig mis kunnen gaan in de rating. Het einde is ook enorm sterk en gelukkig komt er een vervolgdeel, want ik kan dus echt echt niet wachten!

Ik geef het boek uit eindelijk vier sterren, waarbij Laure Eve heel veel geluk heeft gehad van mij. Haar schrijfstijl, vol humor, heeft het verhaal gered samen met het ijzersterke einde. Het boek was heel anders dan ik verwachtte, veel minder fantasy en veel meer contemporary-gevoel, maar het idee van het verhaal is heel tof en ik raad het je dus echt aan om hem te proberen!

four-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

2 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven