Boek Recensie

Recensie – De Strijd Om Verona

Recensie – De Strijd Om VeronaDe strijd om Verona by Melinda Taub, Renée de Graaf
Published by Q on March 7th 2017
Pages: 304
Goodreads
three-stars

Na de tragische afloop van het liefdesverhaal van Romeo en Julia zwoeren hun families de ruzie bij te leggen. In de nasleep van de begrafenissen blijkt echter dat de vete toch steeds blijft opborrelen. De prins van Verona is de wanhoop nabij. Dan bedenkt hij een plan om de Montecchi en de Capuletti eindelijk te verenigen: een huwelijk.Rosalina is een nicht van de Capuletti. Haar wordt opgedragen met Benvolio Montecchi te trouwen. Daar zit ze totaal niet op te wachten, en Benvolio ook niet. Ze gaan op zoek naar een manier om de vete te beëindigen in de hoop dat hun huwelijk dan afgeblazen wordt. Maar hoe moeten ze ooit uitvinden wie de vrede probeert te saboteren?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het verhaal van Romeo en Julia nog nooit heb gelezen en daardoor ook het fijne niet van wist. Dit boek sprak me meteen aan. Maar het heeft zo lang geduurd voordat ik het pas had gelezen. Ben je benieuwd of ik het een leuk boek vond en het m’n verwachtingen waar maakte? Lees dan snel verder.

Zoals ik al zei heb ik het verhaal van Romeo en Julia nooit gelezen. Natuurlijk wist ik wel in een grove lijn maar de details waren mij niet bekend. Daarom ging ik ook geheel blanco het boek in.

Wat me meteen opviel waren de typische lange Italiaanse namen. Waar ik eerlijk nog steeds geen idee heb welke ze nou precies waren. Het waren er heel veel, zo veel dat je uiteindelijk niet eens meer wist wie wat was. Er zaten zo veel personages in dat je je gedachtes er niet al te vaak helemaal bij waren. Dat probleem had ik heel erg dan. Ik weet niet of meerderen dat hadden.

Het verhaal zelf was heel vlot geschreven ondanks de middeleeuwse benamingen en gebruiken. Ik lees weinig boeken wat zich afspeelt in het verleden of in soort gelijke tijdperken. Desalniettemin kon ik door haar schrijfstijl er wel vrij snel inkomen. Ze beschreef de omgeving erg goed waardoor je heel snel een beeld kan vormen van hoe alles er uit ziet, andere dingen laat ze weer open zodat je ze zelf in kan vullen.

Wat ik wel kon merken was dat Melinda Taub echt onderzoek heeft gedaan naar Romeo en Julia en het specifieke tijdperk. Ze heeft er echt te tijd voor genomen om alles te omschrijven zodat je er een goed beeld van krijgt.

De persoonlijkheid van Rosalina vond ik heel goed en mooi omschreven. Ze is een hele sterke (jonge) vrouw, waar je zeker respect voor zou hebben. Ondanks haar mooie uiterlijk, is ze vrij op zichzelf. Ze woont samen met haar zusje in een vrij sober huis en wil zich vooral op het klooster richten.

Ik vond het wel jammer dat het verhaal vrij langdradig en voorspelbaar werd. Op een gegeven moment was ik nog niet op de helft en had echt momenten waar ik het boek het liefst weg wilde leggen. Shakespeare staat vooral bekend om zijn drama en hoewel er wel zeker drama in zat. Miste ik de spanning in het boek. Doordat het verhaal meerdere perspectieven had, viel de spanning heel vaak weg. Pas over de helft, meer richting het einde, had ik zoiets van oke nu begint het erin te komen. Dat gevoel duurde helaas niet al te lang.

Het boek had veel beter kunnen zijn als er meer spanning in zou zitten, maar toch waren de personages heel complex en interessant.

Ondanks dat ik het einde wel had zien aan komen, vond ik het uiteindelijk toch een leuk boek.

Dus vind je het verhaal Romeo en Julia helemaal te gek, en houd je van verhalen uit het middeleeuwse tijdperk. Dan is dit echt een boek voor jou!

 

– Geschreven door: Mascha Duijn, Coffee ‘nd Cookie Gastteam

three-stars
Back to study

Over de auteur

Chantal de Vries

2 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ik lees veel negatieve recensies over het boek, jammer! Ben er wel nog steeds heel benieuwd naar. Ik heb Romeo & Julia ook nooit gelezen, maar ik ken de grote lijnen en wat details en ik vind het wel een heel intrigerend verhaal, dus ik ben vooral benieuwd hoe dit erop aansluit.

  • Ik vond het zelf erg jammer dat het verhaal zo tegenviel. Waarschijnlijk had ik te hoge verwachtingen ervan, maar uiteindelijk heb ik het weggelegd. Ik kwam er niet doorheen. Grotendeel door de redenen in jouw recensie. Het was te vlak en miste spanning.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief