Boek Recensie

Recensie – Stad Van Vuur

Recensie – Stad Van VuurStad van vuur by Cassandra Clare, Elsbeth Witt
Published by House of Books on May 1th 2011
Pages: 446
Goodreads
four-stars

Clary Fray zou willen dat haar leven weer zoals vroeger was. Maar wat is normaal wanneer je een Schaduwjager bent en je plotseling wezens zoals weerwolven, elfjes en vampieren kunt zien? Clary zou dolgraag meer tijd doorbrengen met haar beste vriend, Simon, maar de Schaduwjagers willen haar niet laten gaan. Vooral haar knappe, maar vervelende broer Jace niet. Clary’s enige kans om haar verdwenen moeder te vinden is om de ontspoorde en kwaadaardige Schaduwjager Valentine te pakken te krijgen…

Het eerste wat ik denk bij dit boek is: Simon. Ooooh, wat houd ik van Simon! En ooooh, wat heeft hij een grote rol in dit boek, helaas. Mijn liefde voor Jace heeft echt een knauw gegeven na het einde van het vorige boek merkte ik.

Ik vond boek één (Stad van Beenderen) best wel erg leuk. Het is dus ook lastig om die te overtreffen en dat is ook zeker niet gelukt. Dit boek had veel meer informatie en wat minder spanning, tot op het laatst. Maar het was zeker niet slecht, nee! Alleen het is even omzwaaien, omdat ik dit niet helemaal gewend was.

Valentijn is toch wel een echte slechterik in dit boek geworden, en wat een toeval, de band die Jace en Clary met hem hebben. Ik vind het soms wel wat onrealistisch, hoe kan je je vader nou zó haten? Het is en blijft wel je vader en daarom snap ik Jace wel een beetje dat hij neigt met hem mee te gaan in zijn verhalen.

Clary is eigenlijk nog smoorverliefd op Jace, maar weet dat dit niet kan door hun nieuwe relatie. Ze zoekt afleiding bij Simon, wat ik enorm sneu voor hem vindt, omdat ze hem helemaal niet leuk vindt. Ik moet zeggen dat alle relaties van de personages beter worden uitgewerkt, behalve die van Alec. Terwijl ik hem zo leuk vind!

Ik ga in ieder geval snel het volgende deel lezen, want ik ben benieuwd hoe dit afloopt!

 

four-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

2 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief