Boek Recensie

Recensie – Stad Van Beenderen

Recensie – Stad Van BeenderenStad van Beenderen by Cassandra Clare, Elsbeth Witt
Published by The House of Books on October 26th 2010
Pages: 480
Goodreads
five-stars

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Als Clary mee gaat met haar vrienden voor een avondje lol maken in een café, komt ze de bijzondere Jace weer tegen, net als een paar avonden daarvoor in een club. In de club zag zij al vreemde dingen, Jace en zijn vrienden vermoordden een man die later in rook opging. Alleen Clary lijkt dit gezien te hebben. Als ze hem dus weer tegenkomt, praat ze met hem, tot ze een telefoontje krijgt van haar moeder: ‘Wat er ook gebeurt, kom niet naar huis, Clary!’, roept haar moeder nog. Maar ze gaat toch, haar moeder is weg en zij wordt aangevallen door een vreselijk wezen. Hierdoor komt ze achter de waarheid, een andere waarheid, van haar leven. Haar moeder heeft haar altijd voorgelogen. Maar kan Clary dit wel accepteren? En hoe kan ze haar moeder bevrijden?
De cover is prachtig. Elke keer als ik hem zie, krijg ik kriebels in mijn buik. Wat een mooie cover is het toch! Ik denk dat ik gewoon een beetje verliefd ben. De kleuren zijn mooi uitgekozen en aangezien het waarschijnlijk Jace is die hier op de cover staat, is het nog mooier. De runen op zijn lichaam maken het alleen maar mooier.
Mijn vriendin raadde me dit boek aan. Zij had de film gezien en wilde daarna de boeken gaan lezen en na een week of twee had ze de eerste vijf delen uit. Ze zeurde me steeds aan het hoofd dat ik het nu echt moest gaan lezen en dat heb ik uit eindelijk toch maar gedaan. En ik heb er geen spijt van gehad!
Vanaf het eerste moment was ik al verliefd op Jace. Wat een heerlijke badboy is dat! Maar aan leuke jongens geen gebrek in dit boek, want ook Simon heeft zo soms zijn lieve kanten. De personages zijn erg goed uitgewerkt, het leek voor mij alsof ik het echt zelf meemaakte, terwijl ik over Clary’s schouder meekeek. Dit is echt heel goed gedaan door Clare!
Ik vind het super hoe Cassandra Clare ervoor gezorgd heeft dat bijna alle fantasy-mythen bij elkaar passen in één verhaal. Het gaat niet alleen over schaduwjagers, maar ook over vampieren, weerwolven, elfjes, heksen en noem het zo maar op. Ze heeft een manier gevonden om alles te laten kloppen, alsof het allemaal zo echt bestaat.
Het plot was (zoals ik zo vaak zeg) verrassend. Ik zag dit helaas al wel aankomen, maar ik durfde het niet echt hard op te zeggen. Het is ongelooflijk hoe je hele idee van het verhaal zo’n ommezwaai kan maken. Dus bereid je voor: niets is wat het lijkt!

 

Dit is deel één uit een zesdelige serie. Alleen het laatste deel is nog niet vertaald naar het Nederlands, maar dat hoeft voor mij geen probleem te zijn én ik verwacht dat de vertaling snel volgt. Ik kan dus nog lang en gelukkig doorlezen!
Ik vond dit boek echt heel leuk om te lezen. Ik heb het in ruim twee dagen uitgelezen en het smaakt naar meer! Elke fantasylezer zal hiervan genieten, de schrijfstijl is krachtig en makkelijk te volgen en de gebeurtenissen volgen elkaar rap op. Ja, een pareltje kun je dit wel noemen.

five-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief