Boek Recensie

Recensie – Spotgaai

Recensie – SpotgaaiSpotgaai by Suzanne Collins, Maria Postema
Published by Van Goor on Nivember 1th 2010
Pages: 410
Goodreads
five-stars

De verpletterende finale van de Hongerspelen-trilogie
Hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt, Katniss Everdeen heeft de Hongerspelen twee keer overleefd. Maar ze mag dan wel levend uit de bloedige arena zijn gekomen, dat betekent nog niet dat ze veilig is. Het Capitool geeft haar de schuld van de onrust in Panem. En President Snow heeft bovendien meer dan duidelijk gemaakt dat Katniss niet de enige is die daarvoor zal boeten. Haar vrienden, haar familie; heel District 12 loopt gevaar.

Yay! Het laatste deel van The Hunger Games heb ik éindelijk gelezen. Ik had deel één en twee al vaker gelezen, maar aan deel drie ben ik nog nooit toegekomen. En met de film in het vooruitzicht moest ik wel. Nu ik hem uit heb, ben ik wel een beetje opgelucht.

Vergeleken met de vorige delen kwam dit deel een beetje traag op gang. Pas na de helft komt de spanning er een beetje in. Het enige wat mij echt liet doorlezen heeft een naam: Peeta. Ik móest weten wat er met Peeta was gebeurd! Ik zal proberen zo min mogelijk te verklappen, maar nadat hij uit de arena was gevist door de mannetjes van president Snow, wisten we allemaal wel dat dat niet goed zou gaan.

En natuurlijk greep Gale zijn kans, de viezerik. Ik heb al een tijdje een hekel aan Gale (lees: vanaf het begin) en zeker als Peeta niet in beeld is gaat Katniss twijfelen. Maar ik ben een die-hard Peeta-fan dus Gale kan de pot op! Steeds meer sympathie kreeg ik voor Haymitch, die toch best lief blijkt te zijn. Hoe mensen kunnen veranderen als ze minder drank krijgen.

Het einde is ronduit verrassend. Ik had dit echt nooit gedacht. Na een paar traantjes om een tragisch verlies moest ik hard lachen om het volgende niet-tragische verlies. Laten we zo zeggen: opgeruimd staat netjes. En uiteindelijk komt alles goed, het is net een Disney film. Collins is gewoon een grandioze schrijfster en ik kan niet wachten om aan haar Engelse reeksen te beginnen!

 

 

five-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief