Boek Recensie

Recensie – Snel Geld

Recensie – Snel GeldSnel geld by Jens Lapidus, Jasper Popma
Published by A.W. Bruna Uitgevers on October 1th 2009
Pages: 429
Goodreads
dnf

In Stockholm, waar de decadente bovenwereld en de rauwe onderwereld van Zweden nauw met elkaar verbonden zijn, verdwijnt een jonge vrouw spoorloos en kruisen de wegen van drie jonge mannen elkaar. Mrado is een Joegoslavische huurling die de voogdij over zijn dochtertje probeert te krijgen. Jorge is een drugsdealende latino die uit de gevangenis ontsnapt. De ambitieuze student JW ten slotte zoekt koortsachtig manieren om zijn dure levensstijl te kunnen blijven betalen. Alledrie zwichten ze voor de destructieve lokroep van de cocaïnehandel. Net als de verdwenen jonge vrouw dromen ze van een beter leven, maar dan hebben ze wel geld nodig. Veel geld. Snel.

Ik mocht dit boek lenen van een klasgenootje en hij was er héél erg tevreden over. Hij heeft de hele trilogie in een paar dagen uitgelezen, en ik was dus ook erg teleurgesteld toen dit boek niet mijn boek bleek te zijn.

Jens Lapidus heeft een bijzondere manier van schrijven. Ik vind het zo lastig om een recensie te schrijven over dit boek, omdat ik ben gestopt na een bladzijde of 100.

Lapidus dramatiseert en romantiseert niets. Hij zegt gewoon waar het op staat, punt uit. En helaas ligt mij dat gewoon niet zo. Het is taaie stof, moeilijk om doorheen te komen als het onderwerp je ook niet zo heel erg ligt. Een vriend van me is wel helemaal weg van deze reeks, dus de meningen zijn echt erg verschillend. Maar helaas vond ik er niet zo veel aan.

Meer dan dit kan ik er niet van maken. Ik irriteerde me heel erg aan de schrijfstijl, maar het verhaal erachter was wel interessant. Er wordt veel geswitched tussen verschillende personages, dus je moet er wel echt bij blijven met je hoofd, want de vaart blijft er wel goed in. Ik hoop dat dit boek voor iemand anders wél het juiste boek is!

 

dnf
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven