Boek Recensie

Recensie – Regenlicht

Recensie – RegenlichtRegenlicht by Jean-Philippe Rieu
Published by Clavis on May 1th 2016
Pages: 109
Goodreads
four-stars

We zijn veel meerWe zijn veel meerDan we denkenDat we zijn
Jean-Philippe Rieu componeert zijn gedichten met weinig woorden.In een warme en liefdevolle taal weet hij iedereen te ontroeren.Voor lezers vanaf 13 jaar.

 

Voordat ik Regenlicht las, had ik nog nooit een gedichtenbundel gelezen. Ik weet het, het is toch wel belangrijk voor je algemene ontwikkeling, maar ik vond er normaal gesproken niet zo veel aan. Ik las wel ‘Gewicht Van Water’ van Sarah Crossan, een boek dat in gedichten geschreven is, maar dit was toch anders dan Regenlicht. Uit eindelijk werd ik erg positief verrast door deze mooie bundel.

Ik vind het ietwat lastig om Regenlicht te recenseren, omdat ik niet kan praten over hoe de karakters zijn en/of veranderen, hoe de wereld geschetst is, etc. Regenlicht is niets meer en niets minder dan een groepje worden prachtig gerangschikt op kunstig gedecoreerde bladzijden. En eigenlijk brengt dit voor mij wel heel wat rust tussen alle dikke fictieboeken die ik normaal lees.

Waarom zou je Regenlicht moeten lezen? Het is een bundel vol met gevoel achter de letters. Ontroering, liefde en warmte zijn woorden die mijn hoofd binnendringen als ik de gedichten lees, al zijn het maar zo weinig woorden. Ben je dus op zoek naar eens iets anders dan alle fictieve verhalen die je nu vaak leest, pak dan eens Regenlicht op. Doe je het niet meteen voor de gedichten, doe het dan op zijn minst voor de bijzondere illustraties op de pagina’s, want het boek is prachtig vormgegeven!

four-stars
Back to study

Over de auteur

Chantal de Vries

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief