Boek Recensie

Recensie – Rebel In De Woestijn

Recensie – Rebel In De WoestijnRebel in de woestijn by Alwyn Hamilton
on April 15th 2016
Pages: 287
Goodreads
four-stars

Rebel in de woestijn van Alwyn Hamilton is voor iedereen die genoten heeft van De Hongerspelen, De Kronieken van de Onderwereld, De selectie en Academicus Vampyrus: een verhaal vol romantiek en sterke personages.
Rebel in de woestijn gaat over een stoer meisje dat opgroeit in de woestijn en beter met pistolen dan jongens overweg kan. Vermomd als jongen doet ze mee aan een schietwedstrijd, maar voordat ze het weet is ze samen met een knappe, mysterieuze jongen op de vlucht en wordt ze achternagezeten door angstaanjagende djinns en gewelddadige bandieten.

 

 

Allereerst wil ik uitgeverij Luitingh-Sijthoff (VIB YA) heel erg bedanken voor de samenwerking voor de actie rondom het boek en voor dit recensie-exemplaar dat ik heb gekregen!

De cover van dit boek greep me meteen aan. Ik vind de oorspronkelijke cover wel iets mooier, maar ik denk dat ik beide boeken zou oppakken als ze naast elkaar zouden liggen in de boekenwinkel. Het enige nadeel van deze cover is wel het meisje dat op de voorkant staat, want nu had ik al een beeld van Amani zonder dat ik het boek was begonnen. Gelukkig is ze niet volledig herkenbaar, dat scheelt maar weer!

Amani is een stoer meisje, een echte ‘kick-ass hoofdpersoon’. Vaak vind ik dit net iets te overdreven, maar in dit geval paste het heel goed bij het verhaal. Gelukkig is Amani onafhankelijk en niet zo naïef als de meeste vrouwelijke hoofdpersonen uit YA-boeken, want daar had ik echt even genoeg van. Ook de andere personages zijn goed bedacht, de mysterieuze jongen is heel tof gecreëerd. De rest van de personages waren leuk, maar het waren er best wel veel (zeker op het einde) en ik kon ze moeilijk uit elkaar houden soms.

Het verhaal zit goed in elkaar. Het is een typisch YA-verhaal, maar op zo’n manier geschreven dat je de cliché’s eventjes vergeet. Ik had er soms wat moeite mee om mensen en gebeurtenissen voor me te zien, wat het verhaal soms wat verwarrend voor me maakte. Voor mijn gevoel miste ik vaak wat details, waardoor verschillende personages erg op elkaar leken en ook de steden zagen er voor mij allemaal hetzelfde uit. Dit vond ik wel jammer.

Het mooiste aan dit verhaal vind ik dat de romantiek op een laag pitje staat in dit boek. Het is niet een mega groot onderwerp van het boek, waardoor Rebel zich onderscheidt van de rest van de YA-boeken in mijn ogen. Het boek focust zich meer op de spannende gebeurtenissen en alle avonturen die Amani beleeft, en dat is echt heel fijn.

Het einde is voor mijn gevoel net iets te snel, er gebeurt héél veel en er zijn zo wat duizend plottwists dat ik er bijna duizelig van werd. Genoeg is genoeg, misschien was dit net iets te veel van het goede. Het einde is wel heel sterk, het maakt me enorm nieuwsgierig naar het volgende boek. Want ja! Er komt een vervolg (en ook een derde boek, yay) en hij gaat ‘Traitor to the throne’ heten, OH MY GOD.

 

four-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

1 Reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Zelf vond ik dit boek heel erg tegenvallen. Ik kon de wereld niet voor me zien, vond het grote aantal personages te verwarrend en ook het verhaal zelf sprak me niet aan. Gelukkig maar dat smaken verschillen en dat jij er wel van genoten hebt 😀

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven