Boek Recensie

Recensie – Penrhyn En Het Gevecht Om Hemel En Aarde

Recensie – Penrhyn En Het Gevecht Om Hemel En AardePenryn en Het gevecht om hemel en aarde by Susan Ee
Published by Luitingh-Sijthof on August 12th 2015
Pages: 304
Goodreads
three-half-stars

Het lot van hemel en aarde ligt in handen van één meisje...
Na een gewaagde ontsnapping zijn Penryn en Raffe op de vlucht voor de engelen. Ze hebben zo snel mogelijk een arts nodig om de gruwelijke veranderingen ongedaan te maken die de engelen hebben uitgevoerd op Raffe en op Penryns zusje Paige. Maar ze worden onverwacht geconfronteerd met een schokkende onthulling uit Raffes verleden.
Wanneer de engelen een nachtmerrie loslaten op de mensheid, maken beide kampen zich op voor oorlog. Penryn en Raffe worden gedwongen een kant te kiezen in het gevecht om de aardse heerschappij. Kiezen ze voor hun eigen soort, of voor elkaar?

 

Oke, ik schaam me diep. Het heeft me bijna een jaar (!) gekost om dit boek te lezen. Nu moet ik wel bekennen dat ik, toen ik dit boek kreeg van uitgeverij Luitingh-Sijthoff, ik nog nooit van deze serie had gehoord en ik dus eerst deel 1 en 2 moest verzamelen én lezen voor ik hier aan kon beginnen. Deel 1 en 2 las ik in sneltreinvaart en ik vond ze geweldig, maar ik kon me er niet toe zetten om deel 3 te lezen. Was ik bang dat het verhaal zou tegenvallen? Of was ik fantasy gewoon een beetje zat?

Het eerste wat me opviel toen ik begon met lezen, was dat ik helemaal uit het verhaal was. Ik wist nog net de namen van de personages, maar ik was heel veel vergeten. Gelukkig kwam een deel wel snel weer terug, maar het belemmerde me flink in het lezen. Moge het duidelijk zijn dat dit aan mezelf te wijten valt, want als je de serie achter elkaar zou lezen, zou je het waarschijnlijk wel meteen oppakken!

Susan Ee schrijft heel losjes en dat vind ik erg prettig. Ik denk dat haar schrijfstijl er ook voor heeft gezorgd dat ik toch maar door bleef lezen. Ze houdt je in de ban van het verhaal en door de kleine hoofdstukken sjees je door het verhaal heen, zelfs als je er weinig meer van snapt.

three-half-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • […] Penryn & het gevecht om hemel en aarde van Susan Ee had voor mij een slechte start, maar uit eindelijk trok het nog wel goed bij. Dit was de afsluiting van de trilogie en ik heb erg genoten van de boeken. Voor iedere fantasy-lezer een aanrader, maar ook als je nog weinig ervaring hebt met fantasy en YA. Mijn recensie lees je hier. […]

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief