Boek Recensie

Recensie – Paper Towns

Recensie – Paper TownsPaper Towns by John Green
Published by Speak on September 22nd 2009
Pages: 305
Goodreads
four-stars

Who is the real Margo?
Quentin Jacobsen has spent a lifetime loving the magnificently adventurous Margo Roth Spiegelman from afar. So when she cracks open a window and climbs into his life—dressed like a ninja and summoning him for an ingenious campaign of revenge—he follows. After their all-nighter ends, and a new day breaks, Q arrives at school to discover that Margo, always an enigma, has now become a mystery. But Q soon learns that there are clues—and they're for him. Urged down a disconnected path, the closer he gets, the less Q sees the girl he thought he knew...

Een van de eerste boeken die ik las in het Engels: dit is dus zeker een primeur. Ik las Een Weeffout In Onze Sterren al van John Green en daarna kocht in de hele box-set in het Engels. Toen ik op facebook de eerste beelden van de set van Paper Towns (de film) zag, wist ik meteen wat ik moest doen: ik greep dit pareltje tussen zijn broertjes en zusjes vandaan.

Aan het begin was het nog een beetje wennen voor mij. Was het de fantastische, maar aparte manier van schrijven van John Green? Was het gewoon de Engelse taal op zich? Of was het Margo Roth Spiegelman die mij mateloos irriteerde? Ik denk het laatste.

Quentin Jacobsen is al zijn hele leven verliefd op zijn buurmeisje Margo. Vroeger speelden ze vaak samen, maar de laatste tijd laat ze hem links liggen en is hij ook verder gegaan met zijn leven. Op een avond klopt ze op zijn raam om een groot avontuur te gaan beleven samen en hij stemt er mee in, omdat hij nog verliefd is op haar. Ze nemen wraak op iedereen waar Margo en hij een hekel aan hebben en de volgende ochtend is ze weg.

Margo is eigenlijk, als ik zo vrij mag zijn om dat te zeggen, een egocentrische, arrogante dame die denkt dat de hele wereld om zichzelf draait. Q is een lieve, gevoelige jongen die zichzelf eigenlijk als een watje opstelt omdat hij Margo niet gewoon laat gaan. Hij loopt gewoon als een mak lammetje achter Margo aan.

Als Q merkt dat Margo weg is, laat hij álles schieten om haar te zoeken. Hij komt er achter dat ze hints heeft achtergelaten om haar te vinden, bewust en onbewust. Q mist alle belangrijke evenementen die hij samen met zijn vrienden zou hebben en kan alleen maar over Margo praten en aan Margo denken. Alles draait om Margo, Margo en nog eens Margo. Precies zoals zij wil dus.

Ik weet het, eigenlijk hoort dit verhaal een hele lieve thriller te zijn. Het is toch superschattig als een jongen alles aan de kant zet om zijn liefde te vinden? Nah, nee. Geef mij maar wat stoerders, eerlijk gezegd.

Toch maakt John Green het allemaal zo mooi door de manier van schrijven. Hij schrijft zo bijzonder, zo sprookjesachtig. Het maakt me gewoon al blij door zijn boek te lezen.

Het boek is zeker niet slecht, besef dat wel. Ik ben echt blij dat ik hem heb gelezen. Het is alleen net iets te naïef naar mijn mening. De puzzelelementen in het boek vond ik wel heel leuk en ook de vrienden van Q, Radar en Ben, zijn echt geweldig. En ook voor Lacey krijg je later wat sympathie. Ik denk dat dat gewoon de charme is van Green, hij zet de personages bijzonder neer, allemaal heel dynamisch en allemaal een echt individu. Prachtig.

 

four-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven