Boek Recensie

Recensie – Miss Communicatie

Recensie – Miss CommunicatieMiss Communicatie by Astrid Harrewijn
Published by Sijthoff on March 20th 2012
Pages: 270
Goodreads
four-stars

Journaliste Didi werkt aan een artikel over Twitter, dé kans om zich te bewijzen bij haar hoofdredacteur. Wanneer ze ontdekt dat twee meiden opeens zijn verdwenen uit alle sociale netwerken, ruikt ze een primeur. Voor research gaat ze met haar huisgenoten Lein en Iris naar een Twitterparty in Noordwijk – tegelijk het perfecte excuus om een ouderwets feestje te bouwen. Op de dansvloer loopt Didi de knappe Joep tegen het lijf en is op slag verliefd. Maar klopt alles wel aan Joep? Terwijl haar vriendinnen toe zijn aan een nieuwe stap in hun leven, stort Didi zich op haar artikel en ontdekt de schokkende waarheid.

Mijn eerste echte chicklit! Wat een primeur! Ik heb expres gekozen voor een Nederlandse schrijfster, en al las ik overal dat Lisette Jonkman de Nederlandse chicklitkoningin zou zijn, trokken de boeken van Astrid Harrewijn mij niet iets meer aan. Vooral dit boek, door het thriller-effect wat ze er zo sneeky in heeft gepropt.

En ik moet zeggen dat dat heel goed gewerkt heeft! Het niet al te dikke boekje was ook zó uit, twee keer knipperen met de ogen. Ze schrijft met zoveel humor en je merkt de passie van Didi heel goed in het verhaal. De situatie die geschetst wordt, drie meiden die samenwonen, in alle drie de boeken vind ik superleuk bedacht en het maakt me ook heel nieuwsgierig naar de andere verhalen.

Ik vind het vooral zo mooi dat Harrewijn zoveel verschillende locaties gebruikt. Didi gaat vaak op stap en is ook niet bang voor uitstapjes verder van huis, zoals de Twitterparty in Noordwijk. Daar gebeurt het één en ander, wat net iets meer dynamiek geeft in het verhaal. Heel mooi gedaan!

Het einde was niet zo voorspelbaar dan wat ik had gedacht (vooroordelen: een chicklit zal echt niet zo verrassend zijn). Ik had het op ten duur wel door, maar het duurde best lang moet ik eerlijk zeggen. Ik hoop wel dat de andere verhalen ook zo verrassend blijven, omdat ik daar al wat van weet door dit boek. Hmmm..

 

four-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief