Boek Recensie

Recensie – Milk And Honey

Recensie – Milk And HoneyMilk and Honey by Rupi Kaur
Published by Createspace on November 4th 2014
Pages: 204
Goodreads
five-stars

milk and honey is a collection of poetry and prose about survival. It is about the experience of violence, abuse, love, loss, and femininity. It is split into four chapters, and each chapter serves a different purpose, deals with a different pain, heals a different heartache. milk and honey takes readers through a journey of the most bitter moments in life and finds sweetness in them because there is sweetness everywhere if you are just willing to look.

Er was een periode op Bookstagram dat je overal, maar dan bedoel ik ook echt óveral, waar je keek het boek Milk & Honey voorbij zag komen. Iedereen was er zo laaiend enthousiast over. Niet alleen over de simpele, sobere kaft, maar het belangrijkste: over de inhoud.  Na een tijdje heb ik toch besloten om het boek te kopen en ik heb er geen moment spijt van gehad. 

Ik zal beginnen met het uiterlijk van het boek. Het kleine boekje is helemaal zwart met twee kleine witte bijtjes op de voorkant. Heel simpel gedaan, maar het is heel goed in balans met de inhoud. Want jeetje ik werd omver geblazen! 

Persoonlijk wist ik niets van Rupi Kaur. Ik kende haar niet, ik had nog nooit van haar gehoord. Ik moet ook bekennen dat ik geen idee had waar het boek over ging. Eigenlijk is het een dichtbundel. Elk gedicht, elke alinea, elke zin is met zoveel passie geschreven. Rupi heeft heel veel in haar jeugd meegemaakt wat ze verwoordt in haar gedichten. Ik zal niet teveel in detail treden over wat er gebeurd is. Dat zal je toch echt zelf moeten lezen. Het is hartverscheurend, maar ontzettend mooi beschreven.

De gedichten lopen stuk voor stuk mooi met elkaar over en vertellen een verhaal met mooie en vreselijke gebeurtenissen. Elk stuk heb ik met kippenvel gelezen. Soms vond ik het zelf zo mooi dat ik met tranen in m’n ogen heb zitten lezen. 

Ik kan dit boek letterlijk aan iedereen aanraden. Of je nu graag poëzie leest of niet. Het is werkelijk prachtig en ontroerend tegelijk.  Terwijl ik dit schrijf, is er al een ‘tweede deel’ uitgekomen. Dat boek heet The Sun and her Flowers. Hij ligt al klaar, want ja dat deel moet ik natuurlijk ook meteen hebben. Zodra ik de kans krijg ga ik die gelijk lezen.  

Zouden jullie daar een recensie van willen zien? Let me know! 

 

– Geschreven door: Mascha Duijn, Coffee ‘nd Cookie Gastteam

five-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

5 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken