Boek Recensie

Recensie – Magisch

Recensie – MagischMagisch by Eva Moraal, Jen Minkman, Vanessa Gerrits, Marijke F Jansen, Rianne Werring, Debora Elisabeth, Mascha Schoonakker, Daniëlle Dijkstra, Isabel Peters
Published by Dutch Venture Publishing on June 1th 2017
Pages: 320
Goodreads
four-half-stars

Wat zou jij doen als de jongen op wie je verliefd werd de Lazarusprijs betaald bleek te hebben voor zijn leven? Of als je je hart echt in duizend stukjes kon laten vallen en er aan kon sterven?

In deze verhalen word je meegenomen naar magische bossen, behekste boerderijen, vorige levens, maanverlichte nachten en het einde der tijden. Kan die geest in de fles jouw leven echt een andere wending geven? Of dat zusje dat ineens blijkt te kunnen toveren..?

Verhalen van de hand van Eva Moraal (Overstroomd), Jen Minkman (Schaduw van de tijd, Het boek van voorheen), Vanessa Gerrits (Tweedehands vleugels) en nog zes auteurs die al eerder verhalen in het young adultgenre publiceerden. Stuk voor stuk zijn deze verhalen 'Magisch'!

Magisch is een verhalenbundel van eigen bodem. Het boek bevat negen paranormale verhalen in het YA-genre, geschreven door bekende en minder bekende Nederlandse en Vlaamse schrijfsters. Het lastige aan een recensie schrijven over short stories, is dat er niet echt een overkoepelende mening is over de verhalen, maar er ook geen ruimte is om elk verhaal apart te bespreken. Vandaar dat deze recensie iets korter is dan normaal.

Een verhalenbundel heeft voor- en nadelen. Het grote voordeel is dat de verhalen kort zijn en dat je er dus doorheen vliegt. Dat is in deze verhalenbundel gelukkig helemaal van toepassing. Wat mij betreft hebben de verhalen een ideale lengte, want als een verhaal niet zo bevalt, lees je er alsnog erg snel doorheen. Dit is daarbij ook weer een groot nadeel: er zijn verhalen waar ik het liefst een groot boek van had willen zien (zoals de verhalen van Vanessa Gerrits en van Eva Moraal), maar helaas moet je je daar dus bij neerleggen.

Dit soort boeken zijn normaal eigenlijk een goede manier om nieuwe schrijvers te ontdekken. Er vallen schrijfstijlen op die je fijn vindt en hopelijk pak je daarna dus (sneller) een boek van die auteur op. Ook leest het dus ontzettend snel weg, eventjes een verhaaltje voor het slapengaan, dus het is gewoon een heel fijn boek. Niet alle verhalen waren een schot in de roos voor mij, maar een aantal ook volledig wel. Daarom een mooie 4.5 sterren!

four-half-stars
Back to study

Over de auteur

Chantal de Vries

3 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven