Boek Recensie

Recensie – Lola And The Boy Next Door

Recensie – Lola And The Boy Next DoorLola and the Boy Next Door by Stephanie Perkins
Published by Usborne Publishing on June 1st 2014
Pages: 384
Goodreads
three-half-stars

Budding designer Lola Nolan doesn't believe in fashion... she believes in costume. The more expressive the outfit – the more sparkly, more wild – the better. And life is pretty close to perfect for Lola, especially with her hot rocker boyfriend.

That is, until the Bell twins, Calliope and Cricket return to the neighbourhood and unearth a past of hurt that Lola thought was long buried. So when talented inventor Cricket steps out from his twin sister's shadow and back into Lola's life, she must finally face up to a lifetime of feelings for the boy next door. Could the boy from Lola's past be the love of her future?

Fall in love with the international bestseller from queen of young adult fiction, Stephanie Perkins.

 

Het tweede deel in de Anna And The French Kiss-serie! Maar is dit deel net zo leuk of misschien zelfs leuker? Ik had niet veel verwachtingen van Anna And The French Kiss en des te leuker vond ik het boek. Het is een heel simpel, voorspelbaar, maar wel een heel lief verhaal en het las als een trein. Ideaal voor even tussendoor of voor bijvoorbeeld mee op vakantie. Daarom was ik ook super benieuwd naar het tweede boek in deze serie: Lola And The Boy Next Door. 

Net zoals het eerste deel is dit deel ook heel simpel, maar heel leuk geschreven. Ik vind Lola een leuk personage, vooral vanwege haar creativiteit. Ze maakt zelf kostuums vol met glitters, veren en al die dingen. Haar persoonlijkheid vond ik wat minder en vrij overdreven. Daarom had ik een mindere connectie met haar dan met Anna. Hetzelfde geldt voor de overige personages. Ik vind Cricket een hele lieve jongen, maar persoonlijk had ik meer met Etienne. Lola heeft vroeger een probleem gehad met de familie Bell (next door) wat best een grote rol speelt, en dus vrij veel wordt aangedikt, maar uiteindelijk was het helemaal niet zo heftig als verwacht. Dat vond ik dan wel weer tegenvallen.  

Het verhaal zelf is ondanks dat wel weer heel leuk, maar wel weer voorspelbaar. Dat mag van mij zeker in dit soort boeken. Korte zinnen, korte hoofdstukken en veel goede dialogen. Het is een heerlijke tussendoor-read. Leuk pluspuntje is dat Anna en Etienne hier ook een rol in spelen! Het is een kleine, maar niet onbelangrijke rol. Daardoor komen ze toch wel vaak voorbij.

Ondanks dat dit het tweede deel van een serie is, zou je ze heel makkelijk los kunnen lezen! Wel kan het spoilers geven voor het eerste deel, dus het is niet verstandig om Anna ná Lola te lezen. Als Anna je niet aanspreekt, kun je dit verhaal gewoon achterwege laten en alleen Lola lezen. Het is een heel fijn en luchtig meidenboek en heerlijk voor even tussendoor als je zin hebt in iets makkelijks.  

– Geschreven door: Mascha Duijn, Coffee ‘nd Cookie Gastteam

three-half-stars
Back to study

Over de auteur

Chantal de Vries

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven