Boek Recensie

Recensie – Liefdestips aan mezelf

Recensie – Liefdestips aan mezelfLiefdestips aan mezelf - Het dagboek van Olivia Jacobs by Sylvia van Driessche
Published by Moon on October 6th 2017
Pages: 304
Goodreads
four-stars

Noodgedwongen verhuist Olivia naar de villa van haar vader (bekende tv-presentator), stiefmoeder en stiefzus, maar ze moet niks van haar nieuwe stijve familieleden weten. Met haar BFF Billie doet ze er alles aan om in de buurt van haar grote liefde Max te komen, maar ze belandt van de ene blunder in de andere. Dan besluit Olivia dat ze wil leren hoe de liefde werkt en schrijft al haar liefdestips in haar dagboek, tot ze iemand tegenkomt die niet in al die liefdestips gelooft.

Ik heb dit boek opgestuurd gekregen van Uitgeverij Moon, echt duizendmaal dank hiervoor!

 

Dit boek sprak me eigenlijk meteen aan, de achterflap pakte me meteen. Ik dacht bij mezelf: dit wil ik lezen. Toen ik het opensloeg was ik bang dat het weer zo’n cliché meiden boek zou zijn, maar alles was minder waar. Sylvia’s schrijfstijl is zo ontzettend vlot, dat ik het boek eigenlijk in één ruk uit had. 

Het boek gaat over Olivia en ze is zo’n ontzettend lief meisje. De dingen die ze meemaakt, kan iedereen overkomen. Ze zijn allemaal zo herkenbaar dat je echt met haar mee gaat leven. Je denkt met haar mee en doet met haar mee. De situaties die voorbijkwamen vond ik heel alledaags; denk aan de invloed van social media, depressies, liefde en noem zo maar op. Daarnaast zit er wel een flinke dosis humor in, wat het toch weer een stuk luchtiger maakt. 

 

Ik herkende mezelf erg in Olivia, niet alleen in haar persoonlijkheid, maar ook in haar doen en laten. Billie, haar beste vriendin, vond ik ook een heel verrassend personage. Ze maakte het verhaal toch een stuk diverser. Het verhaal is vrij makkelijk geschreven, maar dat was dat zeker niet storend. Je merkte dat Olivia echt groeide naarmate het boek vorderde. Ze nam volwassen beslissingen en stond een stuk steviger in haar schoenen. 

 

Het einde vond ik een hele mooie afsluiter, oprecht heel goed gedaan. Het is niet alleen een goed verhaal, maar aan de tips heb je, ondanks dat ze met een knipoog zijn gebracht, best veel. 

Het komt er op neer dat je gewoon lekker jezelf moet blijven en daar ook voor moet uitkomen. Jij bent jij en niemand die dat kan veranderen. Ik kan er eigenlijk niet al te veel over zeggen zonder te spoileren. Uiteindelijk heb ik echt van dit boek genoten!! Sowieso één ding wat zeker is.. Ik kan dit boek echt aan iedereen aanraden. 

 

– Geschreven door: Mascha Duijn, Coffee ‘nd Cookie Gastteam

four-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

1 Reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ik lees er wel veel positiefs over maar ik geloof dat dit boek me toch niet echt aanspreekt. Het komt me een beetje kinderlijk voor misschien.

Volg me

Aan het lezen

Opgevraagd van Goodreads

Even helemaal niets!

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Nieuwsbrief

Archief

Bol.com – De winkel van ons allemaal

Korting op je studieboeken