Boek Recensie

Recensie – Liefde & Gelato

Recensie – Liefde & GelatoLiefde & Gelato by Jenna Evans Welch
Published by HarperCollins on July 1st 2016
Pages: 232
Goodreads
four-stars

Naar Italië ga je voor liefde en gelato, maar soms vind je meer dan dat... Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan. Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig.

Dit boek stond echt al heeel lang in mijn kast, eigenlijk zou ik ‘m vorig jaar meenemen op vakantie maar het is toch echt uitgesteld tot dit jaar. Was het het wachten waard? Lees dan snel verder!

 

Toen ik de achterkant las, wist ik gelijk al; dit wordt een heerlijke zomer-read. Ik had gelijk! Wat een heerlijk boek was dit zeg. Het verhaal speelt zich af in Italië, en na het lezen van dit boek wil je er per direct naar toe. Samen met Lina leer je dit prachtige land kennen door haar tijd in Italië. Je leeft met haar mee en wordt verliefd net zoals zij.

Het verhaal is heel goed geschreven, heel liefdevol en vooral mooi. Je kan merken dat de auteur haar passie in het verhaal heeft gelegd.  Zelf kon ik het boek moeilijk wegleggen tijdens het lezen, waardoor ik het heel snel uit had. Zon, zwembad en een goed boek wat wil je nog meer? 😉

Lina wordt door haar moeder naar Italië gestuurd waar ze een van haar oude dagboeken ontvangt. Door middel van het dagboek maakt ze van alles mee en leer je haar moeder beter kennen en hoe zij de stad toen heeft ervaren. Ook kom je er stukje bij beetje achter waar al haar geheimen vandaan komen en waarom ze die nooit aan Lina heeft verteld. Je komt daarbij heel dicht bij het personage waardoor het heel echt lijkt.

Terwijl je steeds verder in het verhaal komt, leer je eigenlijk ook nog iets over de geschiedenis van de steden. Dat noem ik toch ook wel echt een pluspunt!

Je zou misschien denken; ‘Was het niet ontzettend voorspelbaar?’ Ja en nee. Aan de ene kant verwacht je sommige dingen wel degelijk maar andere ook echt totaal niet. Ik vond het heel interessant om te lezen hoe Lina met verschillende situaties omging.

Wil je een heerlijk luchtige, romantische vakantie-read? Schaf dit boek dan maar heel snel aan! Ik beloof je, je gaat er van genieten!!

 

– Door: Mascha Duijn, Coffee ‘nd Cookie Gastteam

four-stars
Back to study

Over de auteur

Chantal de Vries

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief