Boek Recensie

Recensie – De Kleine Vampier

Recensie – De Kleine VampierDe kleine vampier by Angela Sommer-Bodenburg
Published by Uitgeverij De Fontein on September 1th 2017
Pages: 160
Goodreads
four-stars

De filmeditie van De kleine vampier is gebaseerd op het gelijknamige, populaire boek van Angela Sommer-Bodenburg en bevat fenomenaal beeldmateriaal uit de eerste 3D-animatiefilm van Nederlandse bodem.

Rudolph is al zeker 150 jaar een 13-jarige vampier. Dat is niet altijd even makkelijk, en nu wordt zijn familie bedreigd door een beruchte vampierjager. Gelukkig ontmoet Rudolph de sterveling Anton, eveneens 13 jaar oud. Anton is geïnteresseerd in oude kastelen, kerkhoven en... vampiers. Hij besluit Rudolph te helpen in diens hilarische krachtmeting met zijn vijanden. Lukt het de twee vrienden om Rudolphs familie te redden?

In dit kinderboek volg je Anton, dertien jaar oud, totaal geobsedeerd door vampiers. Zijn ouders worden er gek van. Wanneer Anton met zijn familie in een oud kasteel terecht komen als vakantieadres, ontmoet hij Rudolph. Rudolph is al 150 jaar een dertienjarige vampier en zijn familie wordt bedreigd door ‘de mensheid’. Is Anton de juiste persoon om Rudolph te helpen, zelfs als hij een mens is?

Dit boek is al eerder verschenen in verschillende talen en als eerste deel van een 21-delige (!) serie, maar hij is opnieuw verschenen als filmeditie. De film is van Nederlandse bodem. Ik heb de film gezien nadat ik het boek las, en het is perfect op elkaar afgestemd. De film is sluit mooi aan bij het boek en brengt de fantasie wat meer tot leven.

Als kinderboek is De Kleine Vampier eigenlijk niet te missen. Dit is een absolute klassieker en zou voor ieder kind, maar ook iedere volwassene, een mooie aanvulling zijn op de boekenkast. Het verhaal is mooi en fijn geschreven, waardoor je er doorheen vliegt als lezer (niet alleen als vampier).

Voor veel leeftijden zal dit verhaal vermakelijk, en dan zeker deze versie. Met shots van de film in het boek verwerkt, is het net dat extraatje wat je nodig hebt om het boek weer op te pakken. Vaak is het boek wat voorspelbaar, maar daar valt doorheen te lezen. De Kleine Vampier is een boek dat iedereen zou moeten lezen, minstens één keer in hun leven, omdat het zo’n gigantische klassieker is.

four-stars
Back to study

Over de auteur

Chantal de Vries

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven