Boek Recensie

Recensie – Kleermakerszit

Kleermakerszit

Kleermakerszit

Layla Alizadah

Clavis

november 2015

103 bladzijden

9789044826012

goodreads_icon_1000x1000-cf46cafc8bd1a9a58b2980c07c96ecd5 ernie_bolshirt1

Iedereen snapt wel dat het moeilijk is om iemand te verliezen, en iedereen snapt wel dat het gevoel ongelooflijk klote is. Maar niemand kan het uitleggen. De leegte is niet te beschrijven. Het voelt alsof er een scheur in je hart zit, die heel erg zeer doet. Je zult wel denken dat dit overgaat, maar dat is niet zo. De leegte is zo onvoorstelbaar groot.

Ik heb eigenlijk nooit echt begrepen waarom we figuurlijk altijd het hart gebruiken om onze gevoelens te uiten. Tot op de dag dat ik mijn beste vriend verloor, toen snapte ik het. Ik voelde de pijn en begreep het onmiddellijk: de pijn kwam uit mijn hart.

Kleermakerszit vertelt het verhaal van de zeventienjarige Lucy. Na de dood van haar vader weet ze niet wat ze met zichzelf aan moet. Ze probeert de draad van haar leven weer op te pikken en de band met haar moeder te versterken, maar dan gaat het helemaal mis …

Allereerst wil ik Clavis heel erg bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar van dit boek! Ik dacht dat het boek veel dikker zou zijn (leer Chantal kennen: leest zo veel boeken, maar kan niet eens een persbericht duidelijk doorlezen… Haha!), dus toen het boek binnenkwam ben ik er meteen in begonnen en las ik hem anderhalf uur later uit.

Dit boek is het debuut van Layla en dit is ook wel een beetje te merken. Het verhaal is erg ‘jong’ en simpel geschreven. Het verhaal gaat over Lucy, die voor de gebeurtenissen in het boek een aantal trauma’s heeft opgelopen. Hierdoor is de band tussen haar en haar moeder verslechterd. Ze doet haar best om alles weer op de rit te krijgen, maar haar trauma’s blijven haar achtervolgen.

Op de trauma’s na is het verhaal van een standaard pubermeisje: heel veel drinken, uitgaan, etc. Nu houd ik daar zelf totaal niet van, dus dat was even omschakelen voor mij. Het verhaal verder is heel erg indrukwekkend, het is mooi hoe Lucy alle tegenslagen toch zo positief weet op te pakken. Je denkt ook echt dat Lucy de goede kant op gaat en dat het binnenkort weer goed gaat komen met haar moeder.

Ik merk aan de schrijfstijl dat Layla veel beter kan worden als ze meer gaat schrijven. Aan potentie geen gebrek! Maar op dit moment is de schrijfstijl nog niet erg fijn en had ik vaak moeite met de manier waarop ze dingen verwoord. Ik vergeef het haar, omdat het haar eerste boek is, maar het kost haar wel één ster van mijn rating op goodreads.

Het einde van het boek is zo abrupt en ik zag het dus ook helemaal niet aankomen. Dit zorgt er wel voor dat het boek je nog lang bijblijft. Het zet je enorm aan het denken en de boodschap is duidelijk (al kan ik dat niet zeggen in verband met spoilers). Ik vind dat veel meer pubers dit zouden moeten lezen. Maak hier een verplicht boek van in de derde of de vierde klas! Het is een levensles voor iedereen. Dus ik denk dat Layla haar doel heeft bereikt: ze heeft de lezers weten te raken!

4 sterren

Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven