Boek Recensie

Recensie – Kill The Boy Band

Recensie – Kill The Boy BandKill the Boy Band by Goldy Moldavsky
Published by Young & Awesome on April 1th 2017
Pages: 226
Goodreads
two-stars

Allereerst moet je weten dat het niet de bedoeling was dat het zo zou lopen. We wilden alleen bij hen in de buurt komen.Daarom boekten we een hotelkamer in het hotel waar ze zaten.We waren niet van plan een van hen te ontvoeren. Zeker niet de stomste van het stel.Maar we hadden hem in handen – en zijn kamersleutel, zijn telefoon en zijn geheimen.Wat daarop volgde was niet gepland. Ik zweer het...

Vier meisjes ontvoeren per ongeluk hun minst favoriete jongen uit hun favoriete boyband. Het begint als een grap, maar het loopt al snel uit de hand…

Vier fangirls, die elkaar kennen door de band ‘The Ruperts’, willen het liefst zo dicht mogelijk bij de bandleden zijn. Als ze de kans krijgen om dat te zijn, overkomt ze iets heel geks: op de één of andere manier ontvoeren ze de minst leuke jongen uit de boyband. Ze weten niet hoe dit kan en ze zweren dat het niet het plan was, maar nu moeten ze er wel mee dealen. Het loopt van kwaad tot erger, tot ze echt niet meer terug kunnen en ze volledig in paniek raken.

Uit betrouwbare bronnen kwamen verhalen over dat dit boek vol zit met goede (donkere) humor en dat dit het gekste boek is wat je ooit zult lezen. Zeker dat laatste valt niet te ontkennen: KTBB is een ontzettend vreemd boek. Het verhaal wordt verteld vanuit de hoofdpersoon (die elke keer een andere naam heeft) en volgt de vier meisjes als er een Rupert in hun hotelkamer opgesloten zit.

Laten we wel wezen: de personages uit dit verhaal zijn irritant. Misschien als je zelf een fangirl bent, kun je wat van jezelf in hen herkennen, maar deze dames zijn echt doorgeslagen fans. De échte groupies, de fans waar bandleden bang voor zijn. Ze blijven zelf volhouden dat ze volkomen normaal zijn, maar door de regels heen merk je dat wat ze doen, echt niet normaal gedrag is (als je dat nog niet was opgevallen nadat ik vertelde dat ZE EEN BANDLID ONTVOEREN).

Dit is misschien erg persoonlijk, maar de humor in dit boek is ver te zoeken. Dit boek zou gezien moeten worden als een hilarische kijk op hoe fan zijn van iets totaal uit de hand kan lopen, maar eigenlijk is de uitwerking meer cru dan grappig. De verhaallijn is erg zielig en de keuzes die gemaakt worden zijn ronduit dom. Dit is overdreven aangedikt, zodat de humoristische kant van het verhaal boven zou moeten komen, maar dat is dus niet gebeurd. Hierdoor is het verhaal gewoon een opsomming van overdreven uitgedachte situaties.

Dit boek is letterlijk ‘take it or hate it’, want als de humor jou wel ligt, zal dit boek een schot in de roos zijn. Het is wel goed geschreven en het leest lekker snel weg, maar meer zat er voor mij niet in. Het was gewoon niet mijn humor en niet mijn soort boek, met veel te veel vaagheden en situaties die zo ongeloofwaardig zijn dat ze bijna weer geloofwaardig worden (?). Ik kon er helaas niets mee, maar wie weet ligt het jou beter!

two-stars
Back to study

Over de auteur

Chantal de Vries

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven