Boek Recensie

Recensie – Kids Of Appetite

Recensie – Kids Of AppetiteKids of Appetite by David Arnold
on September 20st 2016
Goodreads
five-stars

KIDS OF APPETITE by David Arnold is a tragicomedy of first love and devastating loss for fans of Rainbow Rowell and Jennifer Niven.
In the Hackensack Police Department, Vic Benucci and his friend Mad are explaining how they found themselves wrapped up in a grisly murder. But in order to tell that story, they have to go way back...
It all started when Vic's dad died. Vic's dad was his best friend, and even now, two years later, he can't bring himself to touch the Untouchable Urn of Oblivion that sits in his front hall. But one cold December day, Vic falls in with an alluring band of kids that wander his New Jersey neighbourhood, including Mad, the girl who changes everything. Along with his newfound friendships comes the courage to open his father's urn, the discovery of the message inside, and the epic journey it sparks.

Victor, ook wel Vic genoemd, is twee jaar geleden zijn vader kwijtgeraakt. Hij was zijn beste vriend, zijn maatje en zijn steun en toeverlaat. Na zijn vaders dood blijft hij achter met zijn moeder, die langzaam de draad weer oppakt. Vic vindt dit maar lastig. Wanneer zijn moeder een grote stap maakt in haar nieuwe leven, durft Vic na al die jaren de ‘Untouchable Urn of Oblivion’ aan te raken, de urn van zijn vader. Hij neemt hem mee op zijn weg naar buiten. Hij ontdekt dat zijn vader hen iets heeft nagelaten en samen met de Kids of Appetite gaat hij op een grote reis, met een gruweldaad aan het einde van de rit.

Kids Of Appetite volgt vijf ‘kinderen’, waaronder Vic en Mad. Het verhaal wordt afwisselend door hen verteld. De hoofdstukken zijn bijzonder opgebouwd: aan het begin van elk hoofdstuk lees je een stuk van een verhoor bij de politie. Zowel Vic als Mad worden ondervraagd over een moord. Na een stukje van het verhoor, gaat het verhaal een aantal dagen terug in de tijd en volgt het de bijzondere trip van Vic.

De Kids of Appetite, zoals ze zichzelf uiteindelijk noemen, zijn alle vijf hele bijzondere mensen. Iedereen heeft een reden waarom ze niet ‘thuis’ zijn. Ze hebben een nieuw thuis gecreëerd met elkaar. Door de reis van Vic leert de lezer de personages steeds beter kennen. Iedereen draagt een verhaal met zich mee. Zolang je maar hulp nodig hebt en niemand pijn hebt gedaan, ben je welkom bij de KOA. Het verhaal is wel redelijk standaard, helaas is een soort road trip tegenwoordig in heel veel YA-verhalen te vinden, maar dit neemt het leesplezier niet weg. Arnold weet er toch een ontzettend bijzonder en boeiend verhaal van te maken.

De kracht van David Arnold is absoluut zijn prachtige, poëtische schrijfstijl. Dit kan tegelijkertijd ook zijn valkuil zijn. Als beginnend Engels-lezer is het misschien beter om de Nederlandse vertaling op te pakken, omdat het boek minder overkomt als het niet volledig begrepen wordt. Maar áls het volledig begrepen wordt, zal de lezer zien hoe geniaal dit boek is. Bij elk woord merk je dat David het met zijn hart geschreven heeft. Alles is zorgvuldig gekozen, zo neergezet dat het overkomt alsof je het boek voor altijd moet vasthouden.

KOA is zo’n typisch boek met een tweescheiding: je houdt ervan of je verafschuwt het. Voor veel mensen neigt het naar het eerste: het krijgt fantastische reviews. Zo gek is dat niet, te bedenken dat dit boek je raakt tot op het bot en zo ontzettend eerlijk en liefdevol tegelijk is. Na het uitlezen laat het boek je niet los en lijkt het of je er een volledige nieuwe vriendengroep bij hebt gekregen. Move over, contemporary auteurs, want David Arnold staat voor nu op nummer 1!

five-stars
Back to study

Over de auteur

Chantal de Vries

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archief