Boek Recensie

Recensie – IJskoud

Recensie – IJskoudIJskoud by Richelle Mead, Carolien Metaal
Published by Uitgeverij Moon on September 1th 2010
Pages: 316
Goodreads
four-stars

Rose worstelt met serieuze problemen op het gebied van relaties. Haar aantrekkelijke mentor heeft een oogje op iemand anders, haar vriend Mason lijkt meer voor haar te voelen dan zij voor hem en Rose vindt het op zijn zachtst gezegd nogal vervelens dat Lissa meer tijd aan haar vriend Christian besteedt dan aan haar. Nadat Strigoi in de buurt een bloederige aanval hennen gepleegd, staat de academie van Sint-Vladimir op scherp. De hele school wordt in de kerstvakantie op een verplichte skitrip gestuurd. Maar het schitterende winterlandschap en het chique resort leveren slecht de illusie van veiligheid.

 

Nadat ik de film Vampire Academy heb gezien, de verfilming van deel 1: Academicus Vampyrus, kon ik niet wachten tot ik IJskoud kon lezen! Wat een film al met je kan doen blijkt hier wel uit. Het sluit perfect aan op het boek, maar het maakt het gewoon een stuk duidelijker en overzichtelijker. Echt een aanrader dus!

Maar dit is natuurlijk geen recensie van de film, maar van het tweede boek! Ik kan niet anders zeggen dat ik genoten heb van dit boek. Ik vind Rose en Dimitri echt geweldig samen (al zou Dimitri nog veeeel beter bij mij kunnen zijn denk ik), maar Mason vind ik ook enorm lief.

Er gebeurt een hoop in dit boek. Om de haverklap is er een nieuwe situatie en je verveelt je nooit. Het ene moment is ze met Mason, dan met Dimitri en soms ook nog eens met de enorm mysterieuze Adrian. Eigenlijk gaat dit boek bijna alleen maar over jongens. Het zou bijna een chicklit kunnen zijn. Als je natuurlijk het hele vampier gedoe vergeet. Want dat is de mooie aanvulling van deze reeks: het ís geen chicklit. Het is een fantasyverhaal, en dan geen doorsnee verhaal, maar echt bijzonder.

Ik denk dat Richelle Mead hier een serie mee heeft gecreëerd die dicht in de buurt komt van de roem die Twilight, The Hunger Games en Divergent hadden nadat de film uit kwam. Ik wacht in ieder geval met smart op de tweede film en ik ga meteen beginnen met boek drie, HEERLIJK!

four-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

2 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Ik denk eerlijk gezegd niet dat er een tweede film van komt 🙁 Last I heard had VA niet genoeg opgebracht op deel 2 te financieren. Maar gelukkig heb je nog heel wat boeken in de reeks te gaan 😉 Vanaf deel 4 worden ze echt immens veel beter.

  • Ah nee, dat meen je niet! Wat zonde! Ik vond de film anders dan het boek, maar zo leuk. Maar inderdaad, ik heb deel 3 onderhand ook uit en ik kan niet wachten tot ik aan deel 4 kan beginnen (:

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven