Boek Recensie

Recensie – Het Neefje Van De Tovenaar

Recensie – Het Neefje Van De TovenaarHet neefje van de tovenaar by C.S. Lewis, Madeleine van den Bovenkamp-Gordeau
Published by Callenbach on January 1th 1995
Pages: 160
Goodreads
three-stars

When Digory and Polly are tricked by Digory's peculiar Uncle Andrew into becoming part of an experiment, they set off on the adventure of a lifetime. What happens to the children when they touch Uncle Andrew's magic rings is far beyond anything even the old magician could have imagined.
Hurtled into the Wood between the Worlds, the children soon find that they can enter many worlds through the mysterious pools there. In one world they encounter the evil Queen Jadis, who wreaks havoc in the streets of London when she is accidentally brought back with them. When they finally manage to pull her out of London, unintentionally taking along Uncle Andrew and a coachman with his horse, they find themselves in what will come to be known as the land of Narnia.

Het eerste deel uit de veelbekroonde Narnia-reeks! Ik heb gekozen om het in de chronologische volgorde te lezen, dan is dit boek nummer 1, maar in de publicatievolgorde is het nummer 6 in de reeks.

Het extreem dunne boekje neemt je in snelvaart mee door de andere werelden. Als Digory en Polly een grote fout maken, moeten ze het weer recht zetten, alleen ze weten niet hoe. Lewis laat je de andere werelden zien alsof het de doodnormaalste zaak is, je hebt niet in de gaten dat het nep is (denk ik…).

Het taalgebruik is hier en daar wat ouderwets, maar wat wil je met een boek uit 1995 die nooit herschreven is. Sowieso is C.S. Lewis een ouderwetse schrijver, zoals ik dat graag noem. Hij schrijft tijdloze verhalen, maar door de woordkeuze merk je dat het wat ouder is. Maar het is niet storend, je leest er zo overheen.

Ik vond het boek leuk, maar simpel. Er gebeurt niet bijster veel en het is aardig voorspelbaar, maar wel leuk om te lezen. Je bent er binnen een paar uur doorheen en misschien omdat je dat weet, duik je er ook niet zo diep in. Bij mij geldt meestal: hoe dikker het boek, hoe meer ik erin verdiept raak.

 

 

three-stars
Back to study

Over de auteur

Coffee 'nd Cookie

Plaats reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg me

Aan het lezen

Deze reviews kun je verwachten

None yet!

Archieven